Gabriel Oprea este acuzat că a folosit în interes personal tehnica de interceptare a Armatei

În timp ce deţinea portofoliul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi mai mulţi ofiţeri de rang înalt din Armată au dizlocat, în baza ordinului ministrului de Intrene, mai multe maşini blindate cu tehnică specială într-o cazarmă din Bragadiru şi, în timpul sărbătorilor de Paşti din 2012, ar fi desfăşurat activităţi ilegale, fără mandat, atât de interceptare, cât şi de bruiaj a unor comunicaţii online, informează Antena3.

Informaţiile sunt cuprinse într-un document care face referire la mai multe personaje politice şi din serviciului de informaţii militare. Este vorba despre un denunț făcut împotriva lui Gabriel Oprea, care se referă la fapte de pe vremea în care acesta a fost ministru de Interne. Denunţul face obiectul unui dosar în desfăşurare, iar ofiţerul de informaţii îl acuză pe Gabriel Oprea că a folosit în interes personal tehnica de monitorizare, de interceptare şi de bruiaj a Armatei.

În denunţ apar numele generalului Marian Hapău, directorul general al DGIA, la acea vreme şef al Direcţiei de Contrainformaţii şi securitate militară, colonelului Vasile Mugurel, ofiţer din cadrul DGIA, la acea vreme locţiitorul generalului Hapău, generalului Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General.

În denunţul cu pricina, Gabriel Oprea este acuzat “de instigare la săvârşirea unor fapte penale ale unor persoane cu funcţii importante în instituţia militară, dar şi ale unor categorii de personal civil şi militar din cadrul MApN prin încălcarea foarte gravă a prevederilor legii siguranţei naţionale; de trafic de influenţă în rândul cadrelor militare în scopul de a-i îndeplini ordine ilegale; de obţinerea de foloase prin folosirea în scop personal şi de grup a personalului specializat, a tehnicii, mijlocelor şi metodelor specifice siguranţei naţionale din domeniul militar, folosirea discreţionară a personalului şi tehnicii militare a cazărmilor şi obiectivelor militare din armata României şi NATO, deturnarea structurilor, logisticii şi a fondurilor operative specifice din domeniul siguranţei militare în scop personal, politic şi de grup infracţional, promisiuni de recompensare a personalului militar şi civil aservit scopurilor sale ilegale; constituirea de grup infracţional în scopul subminării ordinii constituţionale şi de drept”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.