Gabriel Oprea şi Statul de Drept se fac de râs împreună

Dintr-o magazie în care număra bocanci, izmene şi bonete, Gabriel Oprea a plecat pe drumul afirmării şi a ajuns general cu patru stele. Ultima stea i-a fost pusă pe umăr de preşedintele Traian Băsescu.

Gabriel Oprea a fost decorat de preşedintele Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, iar preşedintele Ion Iliescu i-a acordat Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Fostul ofiţer de intendenţă care abia reuşeşte să lege două vorbe a împărţit cu dărnicie doctorate şi grade de colonel. Cel care, pe timp de pace, a făcut saltul de la gradul de colonel la cel de general cu una, două, trei şi apoi patru stele a adunat o armată de trădători din Parlament şi a ţinut în viaţă Guvernul lui Traian Băsescu. Fostul responsabil cu număratul bocancilor, izmenelor şi bonetelor a fost ministru de Interne, ministru al Apărării, vicepremier şi prim-ministru interimar, în această ultimă calitate semnând documentele în baza cărora salariul preşedintelui României, Klaus Iohannis, a crescut simţitor.

O întâmplare tragică i-a tăiat craca de sub picioare lui Gabriel Oprea, iar de atunci acesta se află într-o cădere liberă fără de sfârşit: a fost dat afară din Guvern, partidul său a fost înghiţit, a rămas fără doctorat şi este urmărit penal în mai multe dosare. Mai nou, Statul de Drept, cel care l-a făcut mare şi tare pe domnul Oprea, vrea să afle dacă avansarea acestuia de la gradul de colonel la cel de general de brigadă s-a făcut cu respectarea legilor. N-ar fi exclus ca din dorinţa de compromitere totală a lui Gabriel Oprea, Statul de Drept, reprezentat de Ministerul Apărării, să dea timpul înapoi şi mai mult şi să verifice dacă acesta a numărat corect bocancii, izmenele şi bonetele. În acelaşi timp, Statul de Drept, reprezentat astă dată de Ministerul Educaţiei, ar trebui să vadă dacă nu cumva domnul Oprea a copiat la Bacalaureat.

Problema este că făcându-l de râs pe Gabriel Oprea, Statul de Drept se face şi el de râs, demonstrându-ne cum împarte gradele, titlurile şi funcţiile, şi cât de mici sunt oamenii pe care-i pune să ne conducă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.