Gabriela Firea, acuzații de trafic internațional de copii la adresa lui Klaus Iohannis

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a susținut joi o conferință de presă pe tema traficului internațional de copii în care ar fi fost implicat liderul PNL Klaus Iohannis.

Gabriela Firea a detaliat un caz din anii ’90, în care trei copii orfani au fost înfiaţi de o familie de canadieni, cu sprijinul familiei Iohannis, copii despre care bunica şi mătuşa acestora nu mai ştie nimic după toţi aceşti ani.

‘În anul 1997 ziaristul Dan Tapalagă scria în ‘Ziua de Ardeal’ despre implicarea cuplului de profesori Iohannis în adopţii de copii din comuna Răşinari, judeţul Sibiu, pentru cetăţeni canadieni şi era emisă ipoteza că aceşti copii au devenit ‘piese de schimb’ în bănci de organe”, a susţinut Gabriela Firea.

Senatoarea PSD a dorit să sublinieze că nu se referă la procedurile legale de adopţie, ci la reţele ilegale, la mecanismele ‘întunecate’ prin intermediul cărora copii României au trimişi peste graniţă, şi nu se mai ştie nimic despre soarta lor. ‘Cazul Iliuţ de la începutul anilor 90 este un astfel de caz’, a exemplificat senatoarea PSD.

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea nu au încălcat decizia luată la Orăştie

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea nu au încălcat decizia luată la Orăştie de conducerea PSD prin anunţul privitor la intenţia de a candida la şefia partidului, a mai spus Firea, pentru că atunci s-a decis ca nimeni să nu-şi promoveze programe pentru preşedinţia partidului decât după aflarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, a mai declarat aceasta.

‘Preşedintele Partidului Social Democrat este dl Victor Ponta. Decizia de la Orăştie a constat în aceea că nimeni nu-şi face campanie pentru preşedinţia formaţiunii politice decât după aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi după Comitetul Executiv Naţional de pe 18 noiembrie. Din câte ştiu eu a fost doar un anunţ, nu au fost făcute întâlniri politice, întâlniri publice în care cei doi să îşi propună o platformă politică’, a afirmat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, toate organizaţiile PSD sunt focusate pe campania electorală prezidenţială, context în care Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea s-au întâlnit în special pentru a discuta chestiuni de organizare.

‘Dacă în cadrul întâlnirilor de ore în şir au discutat câteva minute şi despre acest obiectiv, cred că este de datoria domniilor lor să dea explicaţii în faţa CExN-ului de pe 18 noiembrie. Eu am fost în sală la Orăştie şi ştiu că s-a discutat că nu este permis să se meargă în filiale să se prezinte un proiect politic din partea unor posibili candidaţi la conducerea partidului. Din câte ştiu eu până acum, cel puţin, nu s-a întâmplat ca domnii Dragnea şi Ghiţă să meargă în judeţe să convoace birouri permanente judeţene şi să-şi prezinte proiectul politic de preluare a PSD. Acest lucru nu se poate întâmpla decât printr-un vot liber democratic în cadrul unui congres. Este mare diferenţă între un anunţ şi a merge în filiale’, a explicat Firea.

După ce a evitat să comenteze anunţul celor doi lideri ai partidului, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, care au spus că vor candida la şefia PSD, Victor Ponta a avut joi o primă reacţie, după ce a fost pus în situaţia să răspundă întrebărilor ziariştilor, aflat într-o vizită electorală la Mediaş. „Deocamdată eu sunt şeful PSD şi o să vă anunţ după aceea”, a comentat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.