×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:32
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Gabriela Firea, apel la Sorin Grindeanu

Gabriela Firea a făcut, luni, un apel către premierul Sorin Grindeanu "să facă gestul de onoare de a-şi da demisia".

Primarul general al Capitalei a precizat, de asemenea, că moţiunea de cenzură de miercuri va trece în Parlament.

"Fac un apel în această seară la domnul Sorin Grindeanu să se gândească la români, să se gândească inclusiv la cei care sunt acum de partea dumnealui şi nu sunt de partea colegilor din Comitetul Executiv, pentru ei, şi să facă gestul de onoare şi să-şi dea demisia. Este ultima şansă în care să poată să iasă cât de cât cu bruma de onoare care i-a mai rămas domnul Grindeanu pentru că oricum moţiunea miercuri va trece în Parlament şi ce se va alege atunci de toată această acţiune iresponsabilă?", a declarat Firea, la Antena 3.

Primarul general a mai precizat că, dacă ar fi fost în locul lui Sorin Grindeanu şi i s-ar fi retras sprijinul din partea partidului care l-a propus la Palatul Victoria, ar fi plecat din funcţie.

Firea și-a exprimat, de asemenea, convingerea că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta intenționează să formeze o nouă formaţiune politică.

"Fac un apel în această seară la domnul Sorin Grindeanu să se gândească la români, să se gândească inclusiv la cei care sunt acum de partea dumnealui şi nu sunt de partea colegilor din Comitetul Executiv, pentru ei, şi să facă gestul de onoare şi să-şi dea demisia. Este ultima şansă în care să poată să iasă cât de cât cu bruma de onoare care i-a mai rămas domnul Grindeanu pentru că oricum moţiunea miercuri va trece în Parlament şi ce se va alege atunci de toată această acţiune iresponsabilă?", a declarat, luni seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că, dacă ar fi fost în locul lui Sorin Grindeanu şi i s-ar fi retras sprijinul din partea partidului care l-a propus la Palatul Victoria, ar fi plecat din funcţie.

Totodată, Gabriela Firea a declarat că Sorin Grindeanu şi Victor Ponta au de gând să demareze înfiinţarea unei noi formaţiuni politice.

"Aceasta este operaţiunea, oameni pentru noul partid", a spus Gabriela Firea.

Edilul a relatat şi un episod în care liderii coaliţiei de guvernare, care s-ar fi întâlnit pentru retragerea ordonanţei de urgenţă 13, au vrut să-l cheme şi pe premierul Sorin Grindeanu, însă nu l-au putut găsi timp de 6-7 ore.

"S-a decis organizarea unei întâlniri la nivel de Partid Social Democrat împreună cu ALDE, am fost invitată şi eu, şi se discuta deja deciza politică de retragere a acestei ordonanţe, decizie ce urma să fie pusă în operă de către primul ministru. Aveam întâlnirea la ora 12, ne-am întâlnit cu toţii în jurul orei 11 şi domnul prim prim ministru, care confirmase secretarului general şi preşedintelui de partid că vine, confirmase chiar de două ori, nu a mai apărut. Ne-am îngrijorat în legătură cu starea de sănătate. (...) Telefoane peste telefoane, nimic. Nu mai răspundea la telefon. (...) Domnului preşedinte Tăriceanu i-a venit ideea să-l roage pe aghiotantul domnei sale din partea SPP să-l sune pe unul dintre SPP-iştii domnului premier, lucru care s-a şi întâmplat şi domnul respectiv a afirmat că este sănătos domnul prim ministru, dar că nu îi poate spune unde se află. (...) Spre seară târziu, a apărut schimbat şi din acel moment lucrurile s-au înrăutăţit. Schimbat ca atitudine faţă de cei care i-au dat încredere pentru a fi prim ministru. Nu ştiu unde a fost. (...) Dumnealui nu a mai vrut să facă acest anunţ împreună cu liderii politici de la Palatul Parlamentului sau de la sediul unei formaţiuni politice, a mers la Guvern şi a făcut singur declaraţia şi a făcut ca şi când el ar fi luat decizia care s-a luat la nivel politic de retragere”, a mai spus Gabriela Firea.

Şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că face apel la "o minimă luciditate şi responsabilitate" din partea premierului Sorin Grindeanu pentru a "detensiona" situaţia fără să se mai ajungă la votul pentru moţiunea de cenzură.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
1531
 | 1
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gelu
-1
daca procedezi ca Madona si te repezi in "ea"poate isi da demisia,priceputo!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Gepetto
+7
Stați-ar în gât limba aia de lemn, mult iubită și stimată doamnă primar, membră de fruntea a clanului roșu cu trandafiri!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Hatari
+6
Sper ca Grindeanu sa nu asculte parerile ţoapei de Vrancea, care dupa ce si-a lepadat opincile si desagii la marginea Bucurestiului vine si da lectii de moralitate unora cu pregatire cu zece clase peste nivelul acestei mahalagioaice blonde.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
lili @ Hatari
+6
"Toapa" e doar una dintre trompetele feminine si cu gura mare ale lui Dragnea! Altfel, "menirea" ei e ca impreuna cu Pandelica al ei sa duca babele votante de PSD in pelerinaje la pupatul tuturor Sfintilor! Atata poate ea, restul sunt indicatii de la partidul votat de cele 3 Milioane si ceva de romani, prostiti si mintiti de 27 de ani! Cam asta e bazinul electoral al PSD din Sudul subdezvoltat si din Moldova saraca!!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Poli 21
+2
Halo, Bucuresti , cum stam cu centura, ca madam pandelica of voluntari nu prea are de lucru ?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 7 ore şi 52 minute
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 6 ore şi 7 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 26 minute
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 42 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 4 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 16 minute