Gabriela Firea – chifle de deschidere a mandatului

Gabriela Firea n-a avut adversar şi a câştigat Primăria Bucureştilor mult prea uşor. Asta o face să vorbească de parcă ar fi într-o campanie continuă sau într-o nesfârşită emisiune tv.

Vorbeşte uşor, ca orice moderatoare, şi avansează idei ca o jurnalistă pe care n-o controlează nimeni. Gabi Firea se poartă de parcă ar fi marcată tot de foamea de rating. Numai că un asemenea lucru este păgubos şi ne arată o doamnă primar pasionată de floricele.

Nici n-a ajuns bine în Primărie că doamna Pandele s-a gândit să vorbească despre priorităţile sale. Care sunt acelea?

– Ţânţarii, soro, că mi-au zis mie pensionarii că blocurile şi parcurile sunt pline de ţânţari.

Nu ştim ce potenţial are primăria de a declanşa o campanie de dezinsecţie. Dar de la formularea priorităţii au trecut deja patru zile şi elicopterele nu au fost văzute deasupra oraşului. Campania însă continuă pe televiziuni, semn că Gabi Firea mai întâi vorbeşte şi pe urmă vedem noi. Gabriela Firea are debit. Vorbeşte ca mitraliera. Doamna primar şi-a găsit şi un adversar mai bâzâitor ca un mega-ţânţar: Rareş Bogdan. Acesta se arată revoltat că primarul de Bucureşti şi-a deschis mandatul cu anunţarea unei campanii împotriva ţânţarilor. Pentru el dureroasele şi periculoasele insecte sunt pericole minore. Subiecte de bârfă şi de râs. Cum să înceapă Bucureştii cu o campanie împotriva ţânţarilor? Băgat până în gât în scenarii politice, în bârfe şi în cules de ponturi, Rareş Bogdan n-a aflat mare brânză despre virusul Zika, cu uriaşa contaminare din Brazilia. Acolo invazia ţânţarilor a creat un soi de epidemie şi a dus lucrurile până la o discuţie serioasă despre amânarea Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2016.

De altfel, Rareş Bogdan, campion al înţelegerilor pe dos, a făcut mare tărăboi pe seama neimplicării noului primar de Bucureşti în instalarea separatoarelor de sens de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, segmentul Băneasa-Otopeni. Care segment şi care operaţiune de instalare a separatoarelor de sens ţin de CNADNR, care se subordonează Ministerului Transporturilor, şi nicidecum de Primăria Capitalei. Mă rog, greşeli de viteză fără lovitură de pedeapsă!

Gabriela Firea, rămasă cu mintea în campanie, s-a grăbit să anunţe transport gratuit, de parcă noi ne-am mişca prin Capitală pe banii lui Pandele şi ai consoartei sale, nu pe bugetul bucureştenilor şi chiar pe fragmente din bugetul naţional. De unde şi până unde transport gratuit în Capitală? Că aşa a visat noaptea madam Pandele, că aşa ceva i-a cerut ei un votant? Din câte îmi aduc aminte, în campania electorală, ea n-a pomenit nimic de transport gratuit. De unde şi până unde o asemenea noutate în Bucureşti? A hotărât Consiliul abia instalat? N-am auzit! Şi dacă ar fi votat asta, nu cred că o asemenea decizie este de nasul consilierilor. Este vorba despre o cheltuială care ar putea băga municipalitatea în faliment. Sau ar duce-o la uriaşe măriri de taxe.

Ce a apucat-o pe Gabriela Firea să zburde în promisiuni, când ea nu are încă habar cum stă Capitala cu datoriile Primăriei, nu ştie mare lucru despre bugetul pentru încălzire, cum rezolvă situaţia de la ELCEN şi multe altele.

Gabriela Firea s-a avântat în promisiuni ca o primăriţă de comună independentă condusă de babele ieşite la portiţă.

S-a terminat cu campania electorală, s-au dus şi performanţele economice de la „Săptămâna Financiară” şi de la „Financiarul”. A venit vremea unui inventar serios al tunurilor, găurilor şi aberaţiilor păstorite de Traian Băsescu, Adriean Videanu şi Sorin Oprescu. Şi abia pe urmă, pe banii care au mai rămas, de pus la cale gratuităţi, ieftiniri şi cadoriseli!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.