Gabriela Firea, inițiativă care vizează cabinetele medicale școlare

Consilierii generali au aprobat în ședința de joi, la inițiativa primarului general, Gabriela Firea, proiectul de hotărâre privind „demararea Programului pentru dotarea și modernizarea cabinetelor de asistență medicală școlară și de medicină dentară din unitățile de învățământ public preșcolar, școlar și universitar din municipiul București”, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat. Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat „pentru” acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat „împotrivă”, potrivit sursei citate.

„Am inițiat proiectul de hotărâre pentru dotarea cabinetelor medicale școlare și a cabinetelor stomatologice din Capitala pentru că situația actuală e mult sub așteptările părinților care vor să aibă garanția că în grădinițele, școlile, liceele și universitățile din Capitala se poate asigura asistenta medicală eficientă și de calitate. Suma totală estimată pentru acest program este de circa trei milioane de euro”, a declarat Firea, citată în comunicat.

Totodată, primarul general a declarat că pentru cabinetele medicale școlare se va achiziționa aparatura de urgență medicală, aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer condiționat, precum și completarea pieselor de mobilier, frigidere etc iar în cazul cabinetelor stomatologice școlare se vor achiziționa scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apă, aer condiționat, laptopuri, imprimante, etc. Gabriela Firea a mai explicat că și în cazul cabinetelor medicale școlare și pentru cabinetele stomatologice se vor face reparații curente, igienizări, dezinfectări, montare parchet.

Potrivit comunicatului, ASSMB va declanșa procedura de achiziție publică, în conformitate cu referatele de necesitate întocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei. „Toate cele 447 de cabinete medicale școlare și cele 148 de cabinete stomatologice din școli, grădinițe și universități vor fi dotate la nivel european. În București sunt 245.209 de preșcolari, școlari, elevi și studenți”, a concluzionat primarul general, care a reamintit că a solicitat managerilor de la cele 19 spitale administrate de Municipalitate, un inventar de necesități pentru a aloca fondurile necesare în vederea dotării cu aparatură la standarde europene: „Până acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt cinci manageri de spital care nu au predat aceste referate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.