Gabriela Firea poate sta liniştită

Dacă zilele astea ar fi avut nenorocul să treacă pe lângă Traian Băsescu, probabil că Gabriela Firea ar fi ajuns acasă cu buzele umflate ori cu ochii vineţi. Pesemne că domnul Băsescu nu s-ar fi putut abţine să nu-i ardă doamnei senator un dos de palmă. Poate un dos de palmă mai sănătos decât cel aplicat copilului în timpul mitingului electoral care a avut loc în anul 2004 în judeţul Prahova.

Netrecând prin raza de acţiunea a braţului său, Traian Băsescu a trebuit să se răcorească spunând că Gabriela Firea este „prompteristă” şi transmiţându-i acesteia să se potolească dacă nu vrea să rămână fără bărbat: „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă lucruri destul de rele”.

Lui Traian Băsescu i-a sărit ţandăra şi s-a comportat ca un mojic din cauză că Gabriela Firea, în calitate de membru al Comisiei Nana, a dezvăluit faptul că preşedintele şi-a împins fiica spre o afacere cu terenuri care ridică foarte multe semne de întrebare în privinţa legalităţii.

Nu cu mult timp în urmă, cel care este bănuit acum de grave inginerii funciare explica de ce nu poate să-l graţieze pe George Becali. Declara încă preşedintele României că „povestea” schimburilor de terenuri a fost o mizerie şi că Armata nu şi-a propus să aibă comandament la Ştefăneşti. Şi tot Traian Băsescu spunea despre condamnatul George Becali: „Iar un om care dispune ca un alt om să fie adus în portbagaj e de neimaginat”. Apropo de portbagaj. Atacul mârlănesc al lui Traian Băsescu la adresa Gabrielei Firea arată că acesta nu este cu nimic mai prejos decât golanii din dosul gării care, pentru o datorie de câţiva euro, îl sună pe datornic şi-l ameninţă că dacă nu vine cu banii îl bagă în portbagaj şi-l duc la pădure.

Presupunând că DNA-ul este la dispoziţia lui Traian Băsescu, acesta nu va îndrăzni să dea ordinul de atac împotriva primarului comunei Voluntari, Florentin Pandele, fiindcă atunci ar exista o dovadă cât se poate de clară că procurorii anticorupţie fac poliţie politică. Pe de altă parte, presupunând că Traian Băsescu doar ar şti că DNA-ul are o serie de probe incriminatorii împotriva lui Florentin Pandele, procurorii se vor abţine să acţioneze acum, pentru că s-ar interpreta imediat că se află la cheremul încă preşedintelui României. Aşadar, după ameninţările mojiceşti la adresa soţului ei, Gabriela Firea ar trebui să fie mai liniştită ca niciodată. Cel puţin până la sfârşitul mandatului lui Traian Băsescu, soţului ei nu i se va întâmpla nimic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.