Gabriela Firea, prima opțiune a PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei

Senatoarea Gabriela Firea este noul şef interimar al organizaţiei PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă, ea fiind şi principala opţiune a PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei, a anunţat marţi liderul partidului Liviu Dragnea.

Decizia a fost luată după scandalul din ultimele zile de la PSD București.

„Neplăcută starea care a existat în organizația PSD București, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze așa ceva, în condițiile în care PSD-ul are prima șansă la București, astăzi au fost luate niște decizii și de către CExN și de unii colegi. Dl. Robert Negoiță astăzi a decis să se retragă din funcția de președinte al organizației municipale București și a propus-o pe dna Gabriela Firea ca președinte interimar, pentru ca șansele acestei colege să crească, în condițiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opțiune ca și candidat pentru Primăria Generală a Capitalei”, a spus Dragnea.

Firea a fost numită în fruntea filialei după ce șeful PSD Bucureşti Robert Negoiţă și liderul PSD Sector 5, deputatul Cristian Rizea, au fost protagoniștii unui scandal weekend-ul trecut.

Cristian Rizea i-a adus acuzații dure lui Robert Negoiță.

„Controversatul Robert Negoiţă nu mai este acceptat de noi, de majoritatea organizaţiilor de la sectoare. Motivele sunt multiple, iar ele s-au acumulat în ultimele 4 luni de zile. Începând de la jocul mârşav pe care a încercat să îl facă atunci când a luat decizia să-l contracandideze pe domnul Liviu Dragnea la şefia PSD şi culminând cu valul de ameninţări voalate la adresa unor colegi de ai noştri, cum că ar deţine anumite înregistrări audio-video, dovedind astfel faptul că este un personaj toxic pentru PSD”, preciza Cristian Rizea, într-un comunicat de presă.

Organizaţia PSD Sector 5 intenţiona să organizeze un protest, luni, cu începere de la ora 10.00, la sediul primăriei Sector 3. Protestatarii voiau să ceară demisia lui Robert Negoiţă din funcţia de primar şi de preşedinte al PSD Bucureşti.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, am luat decizia împreună cu colegii mei de a suspenda mititngul programat luni, ora 10:00, în faţa Primăriei Sectorului 3. Am încredere în Preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea şi în colegii mei din Comitetul Executiv Naţional că vor analiza, cu multă înţelepciune, situaţia conflictuală din interiorul PSD Bucureşti”, mai anunța Rizea.

Robert Negoiță și-a dat demisia marți din fruntea PSD București, iar Cristian Rizea a fost suspendat din funcția de președinte al PSD sector 5, interimatul fiind preluat de Ligia Moldovan.

Negoiță a fost numit secretar regional București-Ilfov.

To marți, Ilie Rafael, președinte executiv PSD Sector 5, a fost exclus din partid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.