Gabriela Firea: „Un demers ipocrit”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a numit marți un „demers ipocrit” inițiativa președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum, opinând că este gândit doar pentru a începe „foarte devreme campania electorală pentru alegerile prezidențiale”.

„Practic, nu înțeleg despre ce este vorba acum, decât, probabil, încerc să intuiesc faptul că președintele țării vrea să se așeze cu un steag în fruntea luptei împotriva corupției, dar ai căror corupți? Pentru că eu știu că sunt niște instanțe care au spus că și dumnealui și familia sa au obținut niște case prin fals în documente. De asemenea, cei pe care îi susține din guvernul său, precum și partidele care merg împreună cu domnia sa — PNL și USR — au oameni certați cu legea și au oameni care dau acum răspunsuri în cadrul unor anchete judiciare”, a spus Firea la un evenimentul „Hora Unirii”, organizat în Piața Universității.

Firea a precizat însă că acest lucru nu înseamnă că lupta împotriva adevăratei corupții nu trebuie să continue sau că instituțiile statului în domeniul judiciar nu trebuie să-și facă treaba, dar că aceste lucruri trebuie să se desfășoare „în litera și spiritul legii, iar fiecare instituție să-și realizeze propriile atribuții și competențe”.

„Nu trebuie nimeni să confiște adevărata luptă împotriva corupției într-un scop personal, intrând anticipat într-o campanie electorală. Mi-aș dori un președinte mai implicat în creșterea calității vieții românilor (…). Doi ani de zile ce a făcut? pentru că nu a făcut nimic, nici împotriva corupției și nici pentru bunăstarea românilor”, a susținut Firea.

În context, Gabriela Firea a mai menționat că românii au mai participat la un referendum mult mai important, alegerile din 11 decembrie.

„Românii au spus, da bunăstării, da prosperității, da creșterii salariilor, alocațiilor pentru copiii, da construirii de spitale, da construirii de creșe și grădinițe și au spus nu mesajului demagogic, manipulator, dezinformărilor, cum că doar unii sprijină lupta anticorupție și ceilalți nu fac același lucru. Vreau să vă spun: cum poți să fii stindardul luptei anticorupție și a păstrării și respectării legii când participi la o manifestare ilegală, fără autorizație. De ce mai există aprobări, doar pentru unii?”, a afirmat Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.