Gabriela Firea: Victor Ponta practic îi ajută pe adversari

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, în contextul tensiunilor dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, că fostul premier a fost „un copil răsfățat” al partidului, iar în momentul de față, în opinia sa, prin acțiunile sale „într-un fel” îi ajută pe adversarii PSD, dându-le muniție.

„Aș spune un lucru, și poate e o sintagmă care va fi întoarsă pe toate fețele, dar o spun chiar din suflet, o spun prietenește, a fost un copil răsfățat al PSD și pe bună dreptate, pentru că are calități reale, și umane, și politice, și aș vrea să înțeleagă că acest partid i-a oferit maximum din cât se poate oferi, prin prismă politică, din partea unei formațiuni, a unei echipe dificile — fiind, totuși, cel mai important partid politic din România — pentru unul dintre lideri. Și el, la rândul lui, sunt convinsă că va conștientiza că are anumite responsabilități și că trebuie să fie alături de noi. Niciodată, din punctul meu de vedere, cred că nu va fi mai apreciat în afara PSD decât o facem noi în echipă, în familie. Aici, întotdeauna, va avea locul său, un loc important. (…) Eu aștept ca în perioada următoare să devină puțin mai dornic de colaborare cu noi, să aibă o relație mult mai bună cu președintele actual al partidului, Liviu Dragnea, care a fost ales statutar”, a spus Firea, pentru Antena 3.

„Am lucrat cu Victor Ponta, am fost purtător de cuvânt pe perioada în care Victor era președintele partidului, am lucrat și în campania pentru alegerile prezidențiale. Sunt tristă că s-a ajuns la acest moment în care Victor are o anumită neliniște, nu se mai regăsește în echipa noastră. Știți cum se spune, este ca un frate, ca un coleg rătăcit. Mă feresc să spun lucruri neplăcute, mă feresc de o critică acidă și explic, nu pentru că mi-e teamă de o contra-replică, dar nu aș face altceva decât să dau și eu apă la moară adversarilor. Eu îmi și imaginez titlurile, ca fost jurnalist, câtă vreme, acum, în această perioadă, Victor, practic, într-un fel îi ajută pe adversarii noștri, dându-le muniție, aș face și eu același lucru, lovind în afirmațiile și în pozițiile sale politice. S-ar crea un nou conflict”, a mai declarat aceasta.

Firea a mai susținut că, în cazul lui Victor Ponta, nu s-au creat „coaliții obscure, întâlniri toxice, pentru a fi eliminat, lichidat politic” .

„Eu mi-aș dori foarte mult să redevină omul de echipă pe care îl știm, omul de construcție. Dacă are anumite nemulțumiri, cel mai bine este să le spună când se întâlnește cu noi. Să își aducă aminte faptul că nu a fost dat afară din partid, nu a fost rugat să părăsească funcția de președinte. Chiar nu s-a întâmplat acest lucru, nu a existat o ședință, o reuniune la un restaurant sau la un hotel — cum se mai practică în politică, în care să fi fost decapitat. Victor ne-a anunțat pe Facebook decizia că renunță la poziția de președinte al PSD”, a reamintit primarul general al Capitalei.

Despre o candidatură a sa la Președinție

La aceeași televiziune, Gabriela Firea a afirmat că în eventualitatea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale ar fi necesară susţinerea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, cum s-a întâmplat şi în cazul candidaturii ei la Primăria Capitalei. Firea a precizat că aceasta este doar „o ipoteză de lucru” și că vrea să-şi încheie mandatul de primar general.

„Dacă discutăm un scenariu, o ipoteză de lucru, ar trebui să se întâmple acelaşi lucru: domnul preşedinte Liviu Dragnea să facă această propunere, validată de Biroul Permanent Naţional şi de Comitetul Executiv, asta bineînţeles peste doi ani de zile”, a spus Firea, reiterând că îi doreşte să finalizeze mandatul de primar al Bucureştilor.

„În acest moment nu văd posibilă această variantă (candidatura la prezidenţiale – n. red.) pentru motivul extrem de important că am dovedit până acum seriozitate ca jurnalist şi senator şi doresc să am aceeaşi atitudine şi ca primar general (…) Eu mi-am exprimat foarte clar prioritatea – să închei mandatul de primar general şi toată energia mea se canalizează pe activitatea de la Primăria Capitalei”, a afirmat aceasta.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.