Gâdea, acuzat că l-a manipulat pe fiul lui Julio Iglesias: „Incalificabil”

Directorul Antenei 3 Mihai Gâdea l-a pus în emisiunea sa pe fiul celebrului Julio Jglesias să spună câteva cuvinte în limba română printre care „Jos Băsescu”, lucru care i-a nemulțumit pe reprezentanții artistului.

Julio Iglesias Jr. a participat la emisiunea ”Sinteza Zilei”, iar Gâdea i-a spus acestuia la finalul emisiunii: „Pot să te învăț ceva în limba română? Antena 3 e aici, Jos Băsescu, Veniți la mine la concert„.

În replică, reprezentanții fiului lui Iglesias au dezaprobat vehement vineri gestul lui Gâdea, pe care l-au numit „regretabil” și „incalificabil”, menționând că artiștii nu doresc să fie implicați în nicio chestiune de natură politică.

Aceștia au precizat că Julio Jglesias Junior nu știe limba română și nu a spus “Jos Băsescu!” în cunoștință de cauză, ci a crezut că e vorba de o formulă de rămas bun.

Managementul artistului a postat pe pagina de Facebook a lui Julio Iglesias următoarea replică la gestul făcut de Gâdea:

„Julio Iglesias Junior nu a spus “Jos Băsescu!” în cunoștință de cauză

Când Mihai Gâdea i-a cerut să spună “Jos Băsescu”!, în ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut că e vorba de o formulă de rămas bun, în limba română, pentru telespectatori.
În urma emisiunii “Sinteza zilei” (Antena 3) din 14 mai 2015, în care prezentatorul Mihai Gâdea, în ultimele secunde ale emisiunii, l-a întrebat “inocent” pe Julio Iglesias Junior “Pot să te învăț ceva în limba română?”, după care l-a pus să repete în românește, fără să îi spună ce înseamnă acele cuvinte: “Antena 3 e aici. Jos Băsescu!”, managementul artistului precizează clar următoarele:
1) Julio Iglesias Junior nu cunoaște limba română, nu este familiarizat deloc cu numele românești și, când a repetat după Mihai Gâdea, cu bună credință, “Jos Băsescu!”, nu s-a gândit nicio clipă că este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba de câteva cuvinte de rămas bun, în limba română, pe care prezentatorul îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori.
2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din România, nu cunoaște politicienii români și, neștiind deloc limba română, nici măcar nu și-a dat seama că propoziția “Jos Băsescu!” includea numele unei persoane.
3) Artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil și incalificabil. Artistul nu și-ar premite niciodată sa vina la televiziune să spună, în cunoștință de cauză, “Jos politicianul X!” sau “Jos politicianul Y!”.
Julio Iglesias Junior a venit în România și a acceptat invitația de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi in Romania alături de tatăl său, Julio Iglesias.
Artiștii nu doresc să fie implicați în nicio chestiune de natură politică.
Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale”.

mihai gandea julio iglesias jr

foto: adevarul.ro
Notă: Secvența video în care Gâdea îl învăța pe fiul lui Iglesias să spună „Jos Băsescu” a fost ștearsă
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.