Gafă a ministrului Culturii Ionuț Vulpescu

Ministrul Culturii, care a participat la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii, l-a confundat pe William Shakespeare cu un celebru personaj al acestuia, Hamlet, potrivit Digi24.

Ministrul Culturii a ţinut să sublinieze importanţa datei de 23 aprilie, ziua în care s-a născut William Shakespeare, creatorul personajului Hamlet.

Ionuţ Vulpescu: „Sigur, este o zi importantă pentru că e legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi de Hamlet”.

Şi fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie a făcut o gafă, în direct la Digi24.

Remus Pricopie: Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib. Nu cred că vulpea nu era un cetăţean al vreunui… (Elena Vijulie: Nu era vulpe, era lupoaică.) Da, lupoaica nu era cetăţean. Şi era mitul de întemeiere a Romei. Iar Roma a venit după.

Şi tot în emisiunea Kilometrul 0, Călin Popescu Tăriceanu a uitat numele unui roman al lui Mircea Eliade despre care spunea că i-a plăcut foarte mult.

Elena Vijulie: Ce carte v-a marcat în copilărie?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu-mi mai aduc aminte, probabil ceva de aventuri.

Elena Vijulie: Atunci ce roman v-a marcat?

Călin Popescu Tăriceanu: Meitrei, al lui Mircea Eliade.

Preşedintele Senatului a mai fost autorul unei gafe îndelung comentate. A mers să viziteze noul pod de la Agigea, dar l-a confundat cu vechiul pod şi nici la insistenţele presei nu s-a lăsat convins că greşeşte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.