Găsită spânzurată după ce a fost audiată de DNA

Luminiţa Ionescu, angajată a Prefecturii Buzău, a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa.

În vârstă de 57 ani, femeia a fost găsită fără suflare în jurul orei 5.00. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili condițiile și cauzele care au condus-o pe femeie către acest gest, potrivit opiniabuzau.ro.

Luminița Ionescu lucra în Prefectură de la începutul anilor 90, fiind transferată de la Direcția Agricolă. În Instituția Prefectului, ea era consilier și coordona Colectivului de lucru de pe lângă Comisia Județeană de Fond Funciar.

Femeia era şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău şi, în urmă cu câtva timp, ea fusese audiată la DNA Ploieşti, cel mai probabil în dosarul în care fostul prefect Paul Beganu a fost arestat.

Potrivit procurorilor, procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, cauzând un prejudiciu de 89.787.721 de lei (echivalentul a 21,7 milioane euro) în dauna statului.

Procurorii DNA Ploieşti instrumentează un dosar în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, angajatul Direcţiei Silvice şi judecătorul Neculae Toader sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure, Toader fiind acuzat şi de abuz în serviciu.

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu şi alte trei persoane implicate în cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure – avocatul Mihail Cosmin Vasile, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş – au fost arestaţi preventiv, vineri dimineaţă, iar judecătorul Neculae Toader, fost preşedinte al Judecătoriei Pătârlagele, implicat în acelaşi dosar, a fost pus sub control judiciar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.