Gazprom a redus din nou livrările de gaze către România

Livrările de gaze rusești către România au înregistrat, miercuri, o scădere de 13% în raport cu nominalizările Transgaz, dar stocurile existente la acest moment sunt suficiente pentru această iarnă, iar populația nu avea avea de suferit, a anunțat, joi, într-un comunicat transmis AGERPRES, Departamentul pentru Energie.

Totodată, potrivit sursei citate, volumul total al livrărilor de gaze rusești din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condițiile în care producția României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi/zi.

„Nu există niciun motiv de îngrijorare, trebuie să începem să ne obișnuim cu astfel de situații generate de Gazprom. Volumele pe care le importăm sunt foarte mici, iar România este pregătită să facă față foarte bine acestei ierni fără ca populația să aibă de suferit”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Din datele Departamentului pentru Energie reiese faptul că România a înmagazinat, până în acest moment, cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decât obligațiile legale stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/, și care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

În prezent, consumul se situează la circa 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din producția de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se înmagazinează în continuare zilnic.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, s-a întâlnit, marți, la sediul Departamentului, cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Oleg Malginov, la care au participat și reprezentanți ai Transgaz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.