Gazprom, pregătit să reia livrările de gaze spre Ucraina

Rusia şi-a „îndeplinit obligaţiile” stipulate în acordul privind reluarea livrărilor de gaze ruseşti către Ucraina, încheiat joi seara între Moscova, Kiev şi Bruxelles, a anunţat sâmbătă gigantul rus Gazprom, citat de AFP, potrivit site-ului Mediafax.

Pemierul rus Dmitri Medvedev a semnat sâmbătă seara un decret care stabileşte un preţ de 378,22 dolari pentru mia de metri cubi, valabil până la 31 martie 2015.

Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au semnat joi seara, la Bruxelles, după două zile de negocieri, un acord privind reluarea livrărilor de gaze ruseşti. Potrivit acordului, Rusia va relua furnizarea gazelor spre Ucraina, iar Kievul va plăti Moscovei, până la sfârşitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria de 5,3 miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.