Generăleasa SRI a lui Traian Băsescu

„La 6 august 2012, directorul Serviciului de Informaţii Externe s-a adresat Comisiei Speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe. În scrisoarea transmisă, directorul SIE solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea şi clarificarea concordanţei activităţii Serviciului cu Constituţia României, legile ţării şi hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, precum şi cu regulamentele militare, ca urmare a unor afirmaţii făcute recent în spaţiul public care pot afecta imaginea şi credibilitatea acestei instituţii fundamentale a statului român.” – se arata in comunicatul serviciului extern din 7 august 2012.

NU numai SIE e responsabil pentru imaginea externa distrusa a Romaniei. In aceasta afacere este implicat si Serviciul Roman de Informatii, prin implicarea cel putin a UM 0289 (Centrul de Surse Deschise).

Mai exact prin ordinele ilegale ale d-nei general Emilia-Cristina Posastiuc care este comandantul acestei unitati. Angajatii sunt fortati sa realizeze materiale de presa cu caracter compromitator despre adversarii politici ai lui Traian Basescu. In romaneste sau in diverse limbi straine. Acestea apar ulterior in presa, angajatii le recunosc cu un zambet amar in coltul gurii. La nivelul acestei unitati s-a format un sistem foarte bine pus la punct de recompense si pedepse. Oamenii sunt speriati si nu au curajul nici macar sa se gandeasca ca ce li se cere este ilegal. „Avem rate”, „Toti politicienii sunt la fel”, „Ajungem la puscarie daca miscam in front” sunt doar cateva din expresiile de zi cu zi. Atmosfera este otravita. Nu poti sa reclami nici macar faptul ca nivelul radiatiilor din incaperi este crescut (din cauza aparaturii electronice), necum sa refuzi un ordin. Periodic este fluturata de conducerea unitatii sperietoarea cu puscaria si securitatea nationala. Cum ramane cu independenta politica a serviciilor speciale? De ce toti tacem? E doar un deziderat, asteptam vremuri mai bune!

Cu toate riscurile – cu stima, Alin.

PS vom reveni cu date si informatii in completare aici se afla unitatea, in zona circului de stat

„Subliniez bucuria mea că astăzi am avansat primele două femei din istoria Serviciului la gradul de general cu o stea. Să vă pregătiţi pentru nominalizarea unei femei, cândva, în fruntea Serviciului”, a spus Traian Băsescu la finalul conferinâei de presă care a avut loc , vineri, la sediul SRI, după sedinta de bilant a activitatii pe 2011. Preşedintele a semnat vineri decretul privind acordarea colonelului Elena Istode a gradului de general de brigadă – cu o stea. Şeful statului a mai acordat, vineri, şi gradul de general de brigadă – cu o stea colonelului SRI Emilia-Cristina Posastiuc, conform Ziua Veche

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.