Generalul Gabi-Izmană l-a decorat pe Prea-Republicanul Daniel

Re-evaluatul ex-şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, Gabriel Oprea, i-a înmânat, vineri, Emblema „Onoarea Armatei României” Înalt Prea Republicanului Fericit Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Acel Daniel care a rămas în conştiinţa poporului român ca patriarhul care era preocupat de organizarea de şedinţe prin Palatul Patriarhal pe când era aşteptat în Parlamentul României la Festivitatea Solemnă a aniversării celor 90 de ani împliniţi, pe 25 octombrie 2011, de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Anterior absenţei din parlament a patriarhului republican, preşedintele cu semn în frunte – şi probabil în spatele acesteia – lansase o salvă de mizerii în direcţia fostului suveran al României. Mizerii care pe Rege nu l-au murdărit, pe preşedinte …

Generalul ”Izmană”, re-evaluatul lui Băsescu, a gânjâit, vineri, despre însemnătatea decorării colegului său de la “Ministerul celor sfinte” cu limbajul său de şmirghel, limbaj reprodus de serviciul de presă al MApN:

„Sunt deosebit de onorat ca, în această zi sfântă pentru toţi românii, Ziua Naţională, ziua Ţării căreia i-am jurat credinţă – România – să ofer cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, una din marile personalităţi ale Ortodoxiei contemporane”. (…) „Încercat de vremuri şi de nevoi, poporul român şi-a pus întotdeauna nădăjdea în Dumnezeu şi a căutat sprijin în Armată. Nu întâmplător, cele două instituţii fundamentale ale statului român, Biserica şi Armata, ocupă primele locuri în ierarhia încrederii cetăţenilor. De-a lungul ultimilor 150 de ani, prezenţa preoţilor în mijlocul trupei a contribuit hotărâtor la păstrarea unui moral ridicat al ostaşilor noştri, precum şi la menţinerea credinţei în victorie, în marile bătălii pe care armata le-a purtat întru libertatea şi unitatea poporului român. Reînnodând tradiţia străbună, magistral zugrăvită în versurile imnului naţional, „preoţi cu crucea-n frunte, căci oastea e creştină”, preoţii se află alături de militarii români, oriunde îşi îndeplinesc misiunile încredinţate, în ţară şi, mai ales, în teatrele de operaţii. (…)Emblema „Onoarea Armatei României” reprezintă o modestă recunoaştere din partea întregii oştiri, a contribuţiei Preafericirii sale la ridicarea prestigiului Armatei României în ţară şi în lume”.

Conform MApN, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române “a mulţumit pentru distincţia oferită, pe care a considerat-o şi un gest de apreciere a eforturilor preoţilor Bisericii Ortodoxe Române, care au fost alături de ostaşii români în luptele purtate pentru realizarea Marii Uniri şi în toate momentele importante ale istoriei naţionale.”

„Peste 600 000 de soldaţi s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României, la care s-a adăugat, în 27 martie, în acelaşi an, 1918, Basarabia şi în 28 noiembrie 1918, Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul şi a reflectat dorinţa poporului. Considerăm că şi astăzi, ca întotdeauna, trebuie să apărăm integritatea naţională, integritatea demnităţii noastre româneşti şi integritatea spirituală a poporului român”, este declaraţia pe care MApN i-o atribuie Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Oprea-Izmană l-a mai decorat cu aceeaşi zdrăngănică şi pe Boc Emil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.