Generalul SRI Elena Istode îşi făcea vacanţe de lux pe banii deputatului Cristian Rizea

Pe blogul lui Ion Cristoiu au apărut cîteva fotografii senzaţionale, în care apare generalul de brigadă SRI Elena Istode, fost Şef al Securităţii Economice în SRI şi şefa acoperiţilor din Sistem, alături de familia deputatului PSD Cristian Rizea, într-o vacanţă de lux pe Coasta de Azur! Elena Istode, prima femeie general din istoria SRI, a fost schimbată din funcţie odată cu venirea lui Eduard Hellvig la conducerea instituţiei.

Într-o intervenţia la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, fostul deputat a recunoscut că fotografiile sînt autentice şi că doamna general SRI a fost invitata familiei sale pe Coasta de Azur, unde „săracul” parlamentar avea închiriat un apartament! Rizea a mai spus că soţia sa a fost colegă de facultate cu generăleasa, de care îi leagă o prietenie de aproape 20 de ani.

Cristian Rizea a mai spus în cadrul emisiunii citate că familia lui a suportat cheltuielile pentru distracţia generalului Elena Istode, aceasta plătindu-şi doar biletul pînă pe Coasta de Azur!

CRISTIAN RIZEA, „SĂRACUL” BOGAT, CU FERRARI LA SCARĂ

După dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, care a demonstrat că-şi făcea tot nişte vacnţe de lux în Seychelles şi alte locaţii de lux de pe planetă alături de Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, aceste informaţii despre vacanţele genralului SRI Elena Istode aruncă în aer putreziciunea morală a celor care au condus ani de zile cel mai important serviciu secret al României!

Dacă ne uităm pe CV-ul fostului deputat Cristian Rizea, descoperim că este absolventul Colegiului Superior de Siguranţă Naţională din cadrul Academia Naționale de Informații „Mihai Viteazul“, cunoscută ca Academia SRI, pe care l-a urmat în 2004, chiar înainte de a deveni deputat PSD:

În mod firesc, se pune întrebarea de unde avea deputatul atîţia bani pentru a-şi permite nu numai astfel de vacanţe cu apartamente închiriate pe Coasta de Azur, ci şi să suporte distracţiile unui general SRI aflat într-o funcţie atît de înaltă? Mai ales că în „Declaraţia de avere” depusă la Parlament nu apar alte venituri în afara indemnizaţiei de parlamentar, iar pentru soţie indemnizaţia de creştere a copilului şi un salariu modic de la fundaţia „Children for children”:

Deci, întreaga familie Rizea a încasat în 2014, de pildă, suma totală de 71.011 lei, adică o medie lunară de 5.917 lei! Nu au absolut nici un fel de proprietate declarată, nici o maşină şi doar în 2012 declaraseră bijuterii şi ceasuri în valoare de 35.000 euro, însă aveau contractat şi un împrumut de la BRD de 52.101 euro!

În aceste condiţii, a fost absolut firesc ca ANI să-l reclame pentru „existenţa unor tranzacţii bancare suspecte, în valoare de 3.033.765,7 lei (aproximativ 719.583,73 de euro) şi 199.600 de euro, în sensul prevederilor Legii nr. 656/2002”! Inspectorii de integritate au constatat o diferenţă de 1.264.024,83 de lei (aproximativ 300.250,56 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Rizea, în perioada 19 decembrie 2008 – 31 decembrie 2010, adică exact în perioada în care au fost realizate fotografiile de pe Coasta de Azur, alături de generalul SRI Elena Istode!

Naşul de cununie al lui Cristian Rizea este Alexandru Athanasiu. Ajuns în cercul înalt de prieteni din PSD, a devenit un apropiat al lui Dan Şova. În 2006, Rizea a cumpărat în numele fratelui său, de la Dan Şova, o vilă la un preţ de 142.000 de euro, apoi, după 5 ani, i-a revîndut-o acestuia cu suma de 300 de mii de euro, numai că experţii imobiliari au evaluat vila din spatele guvernului la 1,6 milioane de euro, potrivit realitatea.net. Toate acestea apar în Plîngerea penală făcută chiar de către Bogdan Rizea, fratele fostului deputat!

Potrivit celor de la kmkz.ro, deşi nu are în proprietate vreun autoturism, a fost văzut deseori într-un Mercedes S-class şi, potrivit aceleiaşi surse, în 2008, Cristian Rizea a achiziționat în leasing un model Ferrari F430, estimat la peste 200.000 de euro, trecut în acte pe numele şoferului său!

Cu toată această biografie încărcată de surprize, în 2016 Cristian Rizea a vrut să-i ia locul lui Marian Vanghelie la Primăria sectorului 5, însă candidatura lui s-a făcut praf în urma dosarului deschis de DNA pentru infracţiunile de trafic de influență şi spălarea banilor, pentru care s-a cerut Parlamentului aprobarea pentru reţinerea şi arestarea deputatului: „La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București”!

Absolut fantastică a fost strategia prin care Cristian Rizea i-a convins pe colegii parlamentari să aprobe doar reţinerea sa, nu şi arestarea. Potrivit ProTV, în plenul Parlamentului, Rizea a cerut să nu se aprobe arestarea sa întrucît are un copil pentru care nu a încheiat actele de adopţie! Însă, Gabriela Coman, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Adopţii, avea să declare tot la ProTV: „Adopţia e finalizată în decembrie 2014, probabil era emoţionat. Normal ar fi să nu fi amestecat copilul în aşa ceva.” În final, Rizea a scăpat de arestare la două bile, fiind apoi pus sub control judiciar şi plata unei cauţiuni de 1,5 milioane lei!

GENERALUL ELENA ISTODE, ÎN CELULA DE CRIZĂ A GENERALULUI FLORIAN COLDEA

Cu acest personaj a ales ditamai generăleasa Elena Istode să-şi petreacă vacanţele de lux pe Coasta de Azur, urmînd exact scenariul prieteniei lui Florian Coldea cu Sebastian Ghiţă: toată lumea ştia că amîndoi sînt oamenii lui Traian Băsescu, iar ei îşi făceau vacanţe de lux alături de liderii PSD!

Cititorii ziarului „Cotidianul” îşi amintesc, desigur, de Declaraţia politică a senatorului Valer Marian, rostită în Plenul Parlamentului în 22 mai 2013, intitulată „Generalul Coldea, cîinele de pradă al democraţiei”, din care aflăm lururi interesante şi despre generalul SRI Elena Istode:

După suspendarea surpriză din iulie 2007, generalul Coldea a constituit o celulă de criză pe care a condus-o împreună cu generalesele Elena Istode, şefa Departamentului Securității Economice, şi Emilia Cristina Posastiuc, şefa Centrului pentru Surse Deschise (în realitate, Centrul de Monitorizare Media), amîndouă avansate în luna martie de preşedintele Băsescu, căruia i-au declarat devoţiune pe viaţă. Celula de criză instituită de generalul Coldea a livrat zilnic materie primă pentru apariţiile publice ale preşedintelui suspendat şi, concomitent, a alimentat agenţi acoperiţi din mass media cu materiale de denigrare, intoxicare, dezinformare şi derutare a opiniei publice interne şi internaţionale şi, mai cu seamă, cu ţintă către autorităţile legitime ale statului român şi către principalele instituţii ale Uniunii Europene”.

Aşadar, generalul Elena Istode, prietena de familie a PSD-istului Cristian Rizea, făcea parte din celula de criză a lui Florian Coldea, slujindu-l cu spor pe Traian Băsescu, dar accepta „sponzorizarea” din partea unui „penal” pesedist? Păi, ce facem, măi, nene, măăă? Doi generali SRI băsişti, Florian şi Elena, aflaţi în solda lui Traian Băsescu, mîncau din palma pesediştilor Sebi şi Cristi?

Dar, să-l cunoaştem mai bine pe generalul Elena Istode, aşa cum apare în fotografiile din Monte Carlo, în faţa Casinou-lui sau pe un yaht de lux, fotografii publicate de Ion Cristoiu pe blogul său. Sînt imagini cît se poate de elocvente, mai ales că, aşa cum am spus de la început, autenticitatea lor a fost recunoscută în direct la România TV chiar de către Cristian Rizea. Facem această precizare pentru a evita speculaţiile privind contrafacerea pozelor, aşa cum încearcă Laura Codruţa Kovesi în ultimele zile să preîntîmpine eventuale noi imagini din partea lui Sebastian Ghiţă, prin declararea a priori a acestora ca fiind „trucaje”:

Pentru astfel de „sacrificii” se plătesc de la bugetul statului salariile uriaşe ale unor generali SRI, urmate de pensii speciale, în valoare de 110% din valoarea ultimului salariu! Pentru acest concubinaj cu toate partidele, indiferent de ideologia acestora. Mai exact, şefii SRI îi slujesc pe unii şi-şi vacanţele cu ceilalţi! Ăsta da „terorism” politic, cu care se luptă zilnic generalii SRI!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.