Geoană, ATAC VOALAT la Ponta

Proaspăt revenit în PSD, Mircea Geoană lansează un atac voalat, dar ferm, la premierul Victor Ponta.

„Este 100% greșit ca prima preocupare a unui politician să fie o numire în funcție. Este 100% greșit să se pornească de la un nume, în loc de la programul de guvernare. Este 100% greșit să punem căruța înaintea boilor.Românii merită o schimbare. Dar nu doar de oameni, ci și de viziune. Nu de nume, ci de suflu. Nu de promisiuni, ci de muncă fără vorbe multe, în folosul lor”, scrie Mircea Geoană, pe blog.

„Ultimele lucruri de care România are nevoie în acest moment sunt o nouă criză politică și continuarea modelului de guvernanță de până acum. 2013 se anunță a fi un an cel puțin la fel de greu ca 2009. De aceea, responsabilitatea este imensă! Acum, mai mult ca oricând, cea mai bună echipă guvernamentală pe care o poate alinia România – în termeni de experiență, competență, integritate – trebuie trimisă în teren”, adaugă acesta.

„Politicienii nu mai trebuie să aibă funcții, ci slujbe. Să meargă la serviciu, nu să se urce pe tron. Să-și facă treaba și să fie evaluați.

Să fie plătiți în functie de cum merg lucrurile, nu în privilegii! Îndeplinirea programului cere, fără îndoială, cei mai buni oameni în frunte. Formarea unei echipe puternice și pregătite este un pas fundamental, mai ales atunci când oameni dovedit competenți, precum domnul Florin Georgescu, nu vor mai fi alături. Dar asta nu înseamnă că portofoliile se dau în funcție de oameni. Goana după funcții nu își are locul atunci când știm că ne confruntăm cu o provocare cu mult mai serioasă decât ambițiile la titulaturi. Este o gândire 100% greșită. Mai mult, atâta siguranța nu e tocmai înțeleaptă. Dacă e să ne amintim de spusele unora de prin 2004, „avem și alte opțiuni” când e vorba de numirea în funcții ministeriale. Avem atâția români dezamăgiți, români care merită o guvernare mai bună, mai corectă, concepută pe termen lung. Să nu mai adăugăm dezamăgirilor. Să fim lideri responsabili și să ne dăm seama că nu funcția contează, ci salvarea țării de la prăpastia economică și socială în pragul a căreia ne aflăm. În decembrie nu începe guvernarea noastră. Trebuie să înceapă misiunea noastră. Trebuie să începem să ascultăm mai mult. Să discutăm mai mult cu cei afectați de politicile administrației. Să gândim soluții pentru creșterea companiilor și mai buna recompensare a oamenilor.Cum putem face toate astea? Punând omul potrivit la locul potrivit. Și păstrând mereu în minte care e cea mai mare datorie electorală a noastră: cea față de oameni. Pentru că ei au investit cel mai valoros lucru pe care îl au: încredere! Ce facem cu ea – aceasta este miza guvernării viitoare!”, punctează Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.