Geoană îl desființează pe Robert Turcescu

E de Cartea recordurilor, a spus Mircea Geoană despre faptul că Robert Turcescu a moderat dezbaterea televizată la prezidențialele din 2009 fiind ofițer acoperit.

„Cred că suntem în Cartea recordurilor — un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială. În fine, este o operațiune excepțională. Nu știu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situație în care un ofițer acoperit să modereze. Cum un ofițer acoperit a ajuns în situația respectivă, asta iarăși este o întrebare foarte interesantă și o întrebare la care nu am răspuns. Dacă aș fi știut, vă dați seama că nu ar fi fost acceptat de către noi. (…) Situația este absolut inedită și într-un fel ne arată încă o dată un mod de operare și asta, de fapt, deranjează mai mult și decât elementul personal, (…) cu ce metode câștigă cineva alegeri și ce metode sunt folosite într-o democrație plăpândă ca a noastră. Mi se pare că este un lucru care, privind acum în retrospectivă, este absolut inacceptabil și cred că este o operațiune pe care cei care eventual, repet, condiționez și contextualizez declarațiile mele, dacă au avut cumva în vedere să pună un acoperit să modereze o dezbatere prezidențială, este extrem, extrem de grav”, a afirmat Geoană, luni, la audierea sa în comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009.

El a adăugat că „sunt piese disparate dintr-un puzzle, dintr-un tablou, în care astăzi avem mai multă claritate cu privire la acel mod de operare care este, evident, o operațiune deliberată, determinată, de folosire a unor instrumente, care (…) depășesc limita democrației”.

Geoană a spus însă că nu poate să susțină că cineva dintr-o structură a statului a determinat această acțiune, dar „semne de întrebare în mod clar există”.

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 a reluat luni audierile, unde a fost din nou invitat Mircea Geoană, candidat la vremea aceea la prezidenţiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.