Geoană îl vede pe Iliescu tras pe linie moartă în 2015

Senatorul Mircea Geoană susține că la congresul PSD din primăvara lui 2015 preşedintele de onoare al partidului Ion Iliescu nu ar mai avea loc în viitoarea structură de conducere a formațiunii.

Geoană a vorbit duminică de un „război pe două fronturi în PSD” şi a susţinut că echipa Ponta – Dragnea nu poate susţine un front deschis şi cu Geoană şi cu Iliescu în acelaşi timp.

„Este o chestiune de strategie politică. (…) Nu poţi să susţii un război pe două fronturi. Şi atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghiţă să demisioneze din partid care nu are nicio valoare, poziţia lui în PSD nu este cheia puterii lui, hai să închidem puţin frontul ăsta (n.r. prin demisia din PSD). Oricum, dl. Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scăpa (…) şi atunci se concentrează pe războiul cu mine în continuare”, a afirmat duminică Geoană la TVR 1, citat de Agerpres.

Geoană a mai susţinut că există în clipa de faţă o iritare extraordinar de puternică a stângii europene în ceea ce priveşte modul de organizare a campaniei pentru prezidenţiale a lui Victor Ponta. Unul dintre argumente este, în opinia lui Geoană, că o astfel de campanie este total anti-agenda europeană de stânga atunci când conţine atacuri împotriva unui minoritar religios şi etnic. „Reputaţia noastră ca partid este mai rea decât oricând în urma acestei campanii”, a susţinut Mircea Geoană.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.