Geoană nu renunţă: Sunt doi potenţiali candidaţi în PSD la prezidenţiale

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat marţi seară la Realitatea TV că, în acest moment, în PSD sunt doi lideri politici care pot candida la prezidenţiale, respectiv el şi cu Victor Ponta.

„Este un lucru simplu, clar şi neîndoielnic, pe care şi Victor Ponta l-a spus acum 2 zile la întâlnirea cu doamnele şi domnişoarele social-democrate, că în PSD sunt doi lideri politici, domnia sa şi cu mine, care avem cota de încredere, de notorietate, de popularitate, de capacitate de a administra funcţii foarte înalte în statul român. Sunt doi potenţiali candidaţi în PSD, liderul actual al partidului şi cu mine. Asta este realitatea de etapă. Cine este în afara partidului, trebuie tratat cu mult respect. Au fost foarte multe nume. Poţi găsi întotdeauna în spaţiul extra-politic oameni care ar fi capabili să reprezinte statul român. Mugur Isărescu ar fi, fără îndoială, un preşedinte echilibrat şi un preşedinte de calibru pentru această ţarî. Numai că de la capacitatea teoretică de a ajunge şeful statului şi posibilitatea de a ajunge acolo în urma unor alegeri şi, mai ales, viziunea de a face lucruri bune pentru ţară după ce ajungi la Cotroceni, lucrurile sunt mult mai simple în opinia mea. PSD-ul va avea un candidat”, a spus Geoană la televiziunea citată.

Mircea Geoană a mai declarat că se va decide în partid, după europarlamentare, cine va fi candidatul PSD pentru Cotroceni.

„Mă uitam la un sondaj care va fi publicat mâine într-un ziar central, făcut de o firmă serioasă care arată că astăzi PSD şi aliaţii săi mai mici sunt la cotă de 40% din intenţia de vot. Dacă te uiţi la acest volum masiv de public care ar vota un candidat din partea noastră, este aproape matematic să consideri că cine poate aduce aceste voturi şi cine poate convinge aceşti votanţi, plus alţi votanţi necesari, este un candidat PSD. Pleacă în cursa pentru Cotroceni cu prima şansă. Nu înseamnă că e un paşaport pentru Cotroceni nici pentru Ponta, nici pentru mine. Vom decide în partid, transparent, cine va candida. Adevărata provocare pentru noi e calitatea guvernării. Guvernarea vine în primul rând şi apoi alegerile”, a mai spus Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că senatorul Mircea Geoană şi cu el sunt cei care pot candida cu şanse la Preşedinţie din partea PSD, susţinând că şanse au şi Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea fi susţinuţi de PSD, dacă vor sta bine în sondaje.

„Cu candidatura lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opțiune este refacerea Uniunii Social Liberale și un candidat comun alături de liberali, dacă nu există această variantă, și nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este de a sprijini unul din candidații care sunt doriți de poporul român, nu de PSD, sau PC, sau UNPR, și aici lista este foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu-Tăriceanu și de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a precizat că PSD va decide pe cine susţine sau sprijină la prezidenţiale după 25 mai, după europarlamentare.

„Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români şi vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a spus liderul PSD.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.