Geoană pleacă din nou la Washington: Programul Visa Waiver, printre priorităţi

Senatorul PSD Mircea Geoană va efectua o vizită de lucru de o săptămână în Statele Unite ale Americii, printre priorităţile sale numărându-se introducerea României în Programul Visa Waiver.

Vizita are loc in perioada 12 – 18 aprilie si va cuprinde intalniri cu membri ai Congresului SUA, cu reprezentanti ai administratiei Obama, cu diaspora romaneasca din America, precum si cu oameni de afaceri americani interesati de oportunitatile investitionale pe care le ofera Romania, se arata intr-un comunicat. „Merg la Washington pentru a pleda in primul rand pentru introducerea Romaniei in Programul Visa Waiver, pentru a confima si la acest nivel solidul Parteneriat intre tara noastra si America”, a spus senatorul.

Cum in acest moment se afla in dezbaterea Congresului American, in ambele Camere, propuneri legislative pentru modificarea programului Visa Waiver, propuneri care ar avantaja Romania, Mircea Geoana va avea intrevederi cu membri ai Senatului si Camerei Reprezentantilor, pentru a sustine importanta pentru Romania a adoptarii cat mai rapide a unei asemenea legislatii, se mai arata in comunicatul de presa.

„In acelasi timp, voi incuraja comunitarea romaneasca din SUA sa fie mult mai vocala in chestiunea vizelor. Daca diaspora noastra se va implica asa cum s-a implicat in anii cand eram candidati pentru aderarea la NATO, sunt sigur ca va conta si pentru Congres. Ma voi intalni cu romanii din SUA tocmai pentru a gasi cele mai bune modalitati de a sustine acest importat obiectiv de politica externa care este intrarea Romaniei in Programul Visa Waiver”, a mai sustinut senatorul PSD.

Vizita lui Mircea Geoana va avea si o importanta componenta economica si comerciala, se mai arata in comunicatul citat. „Merg in America si pentru a da incredere investitorilor americani sa vina aici. Sper sa avem o consistenta prezenta americana la a doua editie a conferintei Bucharest Forum, un fel de Davos regional, din aceasta toamna, pe temele energiei si ale oportunitatilor pe care operationalizarea conceptului unui Nou Drum al Matasii, in context post-Afganistan, le poate aduce in regiunea noastra”, a precizat Mircea Geoana.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.