Geoană: Sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni

Duminică, la Romexpo, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie şi-au lansat formaţiunea politică. În prezenţa celor o mie de invitaţi, susţinători ai noului partid, a fost făcută publică platforma politică Mişcarea România Noastră.

Potrivit celor doi lideri 20 de parlamentari ar urma să se alăture noului partid, cei mai mulţi de la PSD.

Update: În discursul de lansare, Mircea Geoană s-a adresat audienţei întrebând “ cum putem să stăm deoparte când vedem cum se prăbuşteşte o naţiune”.

Geoană a mai arătat că „un partid autentic de stânga trebuie să fie în prima linie a transformării modului de a face politică, adaptându-se nevoilor reale ale majorității oamenilor, dând un mesaj clar și neechivoc de democratizare, înnoire, curățenie și apartenență la valorile și principiile social-democrației moderne”.

Geoană a spus că propune noul proiect în locul „sultanatului politic al lui Victor Ponta”.

“Stânga românească, reprezentată politic prin actualul PSD, nu mai răspunde menirii sale naturale și a încetat să mai apere interesele și aspirațiile celor pe care pretinde că îi reprezintă”, a acuzat Mircea Geoană de la tribună. Vom avea majoritate şi un nou guvern, a mai spus fostul lider al PSD, dând asigurări că „sultanatul politic Ponta se va încheia în câteva săptămâni”.

El a mai spus că „România noastră” va fi la guvernare şi va obţine un scor „extraordinar de bun” la alegerile parlamentare.

„După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (…) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?”, a spus Geoană.

Update: Vanghelie i-a criticat pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea, despre care a spus că sunt corupţi. Sunt multe „cumetrii şi încuscreli” în Guvern, a arătat edilul sectorului 5, cu ocazia lansării proiectului politic „România noastră”.

„Mă întorc la fostul meu coleg, Victor Ponta, Dumnezeu să-l ierte pentru că s-a dus. Nu ştiu dacă băiatul ăsta iubeşte pe cineva. Nu ştiu dacă băiatul acesta se gândeşte la acei oameni care nu au din ce să trăiască. (…) A vrut să candideze la preşedinţie săracul, dumezeu să-l ierte, nu era pentru aşa ceva”, a spus Vanghelie.

Gabriel Oprea este „un om corupt” care a făcut presiuni asupra parlamentarilor să nu vină alături de noul proiect politic, a mai spus Vanghelie.

„O să i se blocheze ochelarii lui Victor Ponta”

Marian Vanghelie a dat asigurări că mulţi parlamentari se vor alătura noului proiect: „O să vedeţi câţi parlamentari o să fie alături de noi la moţiunea de cenzură, o să i se blocheze ochelarii lui Victor Ponta”, a spus edilul.

Marian Vanghelie a mai spus că el nu este speriat şi se „duce înainte, înainte”: „Nu mi-e frică sa spun: sunt nişte bani luaţi cu redevenţele cu OMV de Ghiţă în numele lui Ponta”, a mai spus Vanghelie.

Nu se mai poate face numiri numai „pe cumetrii”, a arătat Vanghelie, care a precizat că Oprea este naşul fiului lui Ponta.

„Hai să punem în funcţii oameni normali, nici veri, nici fini. Dacă vedeţi organigrama Guvernului, câte încuscreli şi cumetrii, nu vă va veni să credeţi”, a atras atenţia Vanghelie.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat al României, moderatorul fiind Radu Soviani. Alături de inițiatori, se află o serie de parlamentari între care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian. Între inițiatorii grupului, se mai află consilierii lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, Ana Cătăuță și Bogdan Georgescu.

Mircea Geoană a fost exclus din partid la sfârșitul anului trecut de Victor Ponta. Pe 13 ianuarie, fostul ministru de externe a anunțat, la Realitatea TV că va lansa un grup de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”.

Marian Vanghelie, la rândul său exclus din PSD, anunța recent că pentru acest proiect a racolat cel puțin 25 de parlamentari.

Zilele trecute au fost depuse la OSIM solicitări de înregistrare a mărcilor „Partidul Social Democrat Independent” (PSDI) şi „Partidul Social al Democraţiei Independente”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.