Georgi Gotev, fostul secretar al Ambasadei Bulgariei, acum omul cu rachetele nucleare

Ştirea că la Bruxelles s-a decis ca viitorul Premier al României să fie Dacian Cioloş a făcut Breaking News la toate televiziunile. Sursa citată era site-ul EurActiv, într-un articol semnat de un oarecare GEORGI GOTEV. Investigaţia noastră arată însă că acesta este un fost securist din Bulgaria, deghizat de cîţiva ani în jurnalist.

Ştirea aceasta a avut următorul traseu: EurActiv în limba engleză sub semnătura lui Georgi Gotev, a fost apoi preluată deEurActiv în limba română, (care citează ca sursă articolul bulgarului Gotev într-un text nesemnat), a fost apoi preluat de HotNews (care are o legătură directă cu EurActiv prin Manuela Preoteasa şi soţul ei) şi apoi de toate ziarele şi televiziunile.

Toată această operaţiune de manipulare complexă are un singur scop: impunerea lui Dacian Cioloş ca viitor Prim ministru, astfel încît opinia publică să înţeleagă că „ordinul” a venit de la Bruxellesşi că, în consecinţă, trebuie respectat!

Astfel de operaţiuni de manipulare a făcut mereu acest site EurActive, cea mai cunoscută fiind cea din anul 2012, cînd Traian Băsescu a fost suspendat, în care Manuela Preoteasa, Editor general la EurActive (care figura alături de soţul ei, Ioan Mărgărit Ţimbolschi, şi la HotNews) susţinea ideea „loviturii de stat”! Amănunte poate găsi oricine în cartea noastră „Condicuţa cu agenţi”.

Demascat ca fiind un organ de dezinformare şi manipulare, EurActive a adoptat acum o altă abordare, încercînd să plimbe ştirea mai întîi pe site-ul EurActiv unde scrie bulgarul şi abia apoi s-o preia în limba română, ca şi cum textul ar avea ca sursă textul acestuia.

Dar, o investigaţie sumară ni-l prezintă pe „jurnalistul” Georgi Gotevca fiind un securist bulgar ieşit la pensie din Ministerul de Externe al Bulagriei! Iată ce aflăm chiar de pe pagina sa de prezentare postată pe site-ul EurActive:

Iunie 1980 – a intrat în Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria

– 1984-1986 – membru al delegației bulgare la Conferința privind încrederea și securitatea, Stockholm;

1986-1990 – Secretar III, Ambasada Bulgariei în Dar es Salaam, Tanzania;

1990-1992 – Secretar II, Ministerul Afacerilor Externe;

1992-1993 – ofițer de birou OSCE, responsabil pentru Misiunea UE de monitorizare la granițele din fosta Iugoslavie;

1993-1997 – Secretar I, Misiunea bulgară a Comunităților Europene, Bruxelles.

1997-1998 – Secretar I, Departamentul Consular, Ministerul Afacerilor Externe

– Octombrie 1998 – Mai 2005 – Reporter Senior pentru Sega Daily,

– mai 2005 până la 30 mai 2007 – șef adjunct al Editor al Standart Daily

– August 2006 aprilie 2007 – șef de Bulgaria în UE la centrul de presă,

– 2007-2.29.2008 – Purtător de cuvânt al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, unde deține gradul diplomatic de Ministru Plenipotențiar.

Senior Editor la EurActiv.com, un portal web pentru politicile UE cu sediul la Bruxelles.Responsabil pentru activități sectoriale, cum ar fi RELEX, extindere, în Balcanii de Vest, securitatea energetică etc.

O biografie impresionantă, dar nu pe tărîmul presei, ci pe acela al diplomaţiei bulgare! Ştim din experienţa românească faptul căsecretarii ambasadelor erau, cel puţin în perioada comunistă, şi ofiţeri de securitate. Bulgarul nostru, după cum se vede, a avut mereu, timp de 18 ani (!), numai astfel de funcţii!

Brusc, în 1998, el intră în presă ca reporter la un miniscul ziar bulgar şi lucrează apoi la cotidianul Standart Daily, tot din Bulgaria, pînă cînd este reactivat pentru doi ani ca Ministru Plenipotenţiar în funcţia de Purtător de cuvînt al Pactului de stabilitate pentru Europa de Sud-Est! Acum este Senior Editor la EurActiv.com.

Dacă acesta este CV-ul unui adevărat gazetar, atunci înseamnă că – glumind, desigur, – noi ar trebui să plecăm acasă pentru că n-am avut legături cu astfel de instituţii ca acelea unde a lucrat Georgi Gotev.

Fără nici o rezervă, este clar că acest aşa-zis jurnalist bulgar este şi acum în misiune, ceea ce, în principiu, nu ne-ar deranja, fiind o problemă a opiniei publice din ţara vecină. Numai că, iată!, acum el îşi bagă codiţa securistică în problemele României, difuzînd zvonuri deja cunoscute pe la noi, ca fiind informaţii oficiale de la Bruxelles!

Nu este exclus ca Dacian Cioloş chiar să fie desemnat ca viitor Premier de către Klaus Iohannis, dar faptul că el apare în centrul acestei operaţiuni de manipulare pregătită în nu ştim care cabinete de la Bruxelles naşte serioase semne de întrebare asupra lui Dacian Cioloş, care poate fi considerat ca fiind impus de organismele internaţionale într-o funcţie care ar trebui să ţină doar de interesele României!

Ceea ce însă ne enervează de-a dreptul, ar putea fi rezumat cu vorba lui Eminescu, spusă atunci cînd cineva îl sîcîia cu o cutie de chibrituri: „De unde atîta îndrăzneală pe un bulgar?” Şi, am adăuga: de unde atîta neprofesionalism la presa din România, dacă poate să cadă pradă unei astfel de manipulări pusă la cale de un fost securist bulgar?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.