Georgian Pop, despre un control suplimentar privind un posibil filaj efectuat lui Condrea

Georgian Pop, președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, a anunțat că a declanșat un control suplimentar privind un posibil filaj în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

Pop a mai spus, de asemenea, că a avut o convorbire cu directorul SRI, care i-a spus că Serviciul nu a avut un filaj în acest caz. Pop a adăugat că, până nu primește răspunsul de la SRI în scris, nu poate să se pronunțe fără echivoc.

„(…)am avut o întâlnire cu colegii la comisie ca urmare a solicitării făcute publice de către doi colegi din comisie, aseară, dlvicepreședinte Popa și dl Sebastian Ghiță. (…) Scopul acestei discuții și obiectivul comisiei în acest caz este să declanșăm și am declanșat un nou control suplimentar privind un posibil filaj efectuat asupra dl Condrea. În contextul în care în urma deciziei 51 din acest an a Curții Constituționale, în momentul în care Parchetul declanșează un control, Parchetul nu poate să lucreze și nu poate să coopereze pe un dosar în desfășurare cu SRI. Acesta este efectul deciziei CCR. Ca urmare, rolul și competența comisiei este să verifice dacă SRI a respectat Constituția și legislația, mai precis, dacă SRI a efectuat vreun filaj sau altă operațiune în cazul dl Condrea”, a precizat Georgian Pop.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților, a murit într-un accident de circulație care s-a produs duminică seară în județul Ilfov.

Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, în urma căruia omul de afaceri a decedat, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.