Germania, în pragul recesiunii

Germania riscă să se apropie periculos de mult de recesiune, a avertizat luni Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) potrivit Agerpres, care citează Reuters.

În buletinul său pe luna octombrie, Bundesbank estimează că economia germană a înregistrat o creștere modestă în al treilea trimestru al acestui an în condițiile în care producția industrială a încetinit iar sectorul construcțiilor nu a dat un impuls economiei.

În trimestrul al doilea al acestui an economia germană a înregistrat o contracție de 0,2% iar o nouă contracție în al treilea trimestru ar fi însemnat că prima economie europeană a intrat deja în recesiune.

Principalele institute economice germane la fel ca și Guvernul german și Fondul Monetar Internațional și-au revizuit deja prognozele de creștere pentru acest an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.