Germania nu are o limită maximă în privinţa refugiaţilor pe care îi poate găzdui

Manfred Schmidt, şeful Oficiului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF) din Germania, a anunţat, luni, că nu există o limită în privinţa numărului de solicitări de azil acordate refugiaţilor, informează site-ul publicaţiei The Local, potrivit Mediafax.

Comentariile lui Schmidt referitoare la „lipsa limitei superioare” a provocat reacţii controversate şi tensiuni în aria politică.

El a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel că „este convins” că Germania şi cetăţenii ei au fost pregătiţi pentru responsabilitatea de a primi atât de mulţi oameni pe teritoriul german. „Există un angajament enorm din partea cetăţenii germani. Pe de o parte ai (situaţia din) Heidenau, dar, în schimb, ai 100-200 de voluntari”, a precizat el.

În serile de 21 şi 22 august au avut loc proteste violente în oraşul Heidenau, din landul Saxonia, din cauza deschiderii recente a unui centru de refugiaţi, proteste în care 31 de poliţişti au fost răniţi.

Schmidt a clarificat faptul că numărul refugiaţilor pe care Germanii îi poate găzdui va rămâne dependent de circumstanţe externe şi nu de ceea ce s-a stabilit în Berlin. „Nu poate exista o limită superioară aplicată numărului de persoane care emigrează din cauza că sunt persecutate şi au nevoie de protecţie”, a mai atras atenţia Schmidt.

În Germania sunt aşteptate circa 800.000 de solicitări de acordare a azilului de refugiat pe parcursul anului 2015, în condiţiile în care mai există aproximativ 250.000 de solicitări suplimentare de anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.