Germania va profita de criza imigranților

Germania profite de criza imigranților pentru a-și complete forța de muncă în domenii unde numărul personalului s-a subțiat considerabil.

După ce UE a propus ca toate țările din UE să primească un număr de imigranți, Eric Schweitzer, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Germania, a propus ca modelul chestionarului completat de solicitanții de azil să includă și rubrici în care aceștia să își treacă pregătirea și experiența profesională, scrie business24.

Astfel, ei îi aleg pe imigranții de care se pot folosi în viitor.

Un sfert dintre dintre cei care au cerut azil politic în Gemrnaia în ultima perioadă au vârste cuprinse între 16-25 de ani. Aceștia vor fi instruiți, vor învăța limba germană și li se vor acorda permise de rezidență.

„Chiar dacă intenționeaza să ofere locuri de muncă pentru refugiați, nicio companie nu va risca sa demareze procesul de pregătire pentru o persoană care după câteva luni ar putea fi deportată”, reclama Schweitzer.

De asemenea, Schweitzer crede că indentificarea abilitătilor profesionale ar putea reprezenta un atu în integrarea eficientă a celor nou-veniți în societate.

„Este important să identificăm persoanele cu o pregătire profesională încă de la început, așadar cererea de azil ar trebui să cuprindă și date privind pregătirea profesională a solicitantului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.