Germania vrea să expulzeze un număr record de solicitanți de azil

Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de imigrați cărora li s-a respins cererea de azil, iar acest număr va fi și mai mare în 2017, a declarat un oficial de top, potrivit Reuters, conform Agerpres.

Peter Altmaier, șeful de cabinet al lui Merkel, a declarat pentru ediția de duminică a cotidianului Bild că aproape jumătate dintre cele 700.000 de solicitări de azil înaintate în 2016 au fost respinse, un indiciu că în acest an se va ajunge la un nou record de expulzări.

Pentru a-i împăca pe conservatorii deranjați de decizia lui Merkel din 2015 de a deschide granițele Germaniei pentru refugiați, liderii partidului creștin-democrat (CDU) au făcut eforturi să obțină expulzarea mai multor imigranți ale căror aplicații au fost respinse sau străini care au comis infracțiuni.

Altmaier a spus că este important ca aceste persoane să fie trimise cât mai repede înapoi în țările lor pentru a menține un nivel ridicat al sprijinului public pentru sistemul de azil.

Germania a primit peste un milion de imigranți în ultimele 18 luni, majoritatea fugiți de războaiele și problemele din Siria, Irak și Afganistan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.