Germanul Gunther Krichbaum tratează România ca pe o ţară africană din lumea a III-a

  • Atacurile gratuite ale unor lideri europeni la adresa României continuă
  • Ce îl leagă pe fruntaşul CDU Gunther Krichbaum de Traian Băsescu şi Monica Macovei
  • Ce vrea Krichbaum a rezolvat guvernul acum o lună de zile

Krichbaum recidivează şi vine cu acuzaţii „viitoare”

Neruşinarea unor politicieni din Occident nu mai are limite. Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag – cel care a fost extrem de vocal în perioada ante şi post referendum şi care încă din 6 iulie îi scria şefului CE că în România „democraţia e atacată” -, a ieşit din nou la rampă proferând mizerii la adresa ţării noastre. Krichbaum este bântuit de teama că alegerile parlamentare din 9 decembrie vor fi fraudate. Drept urmare, el solicită ca în România să fie trimişi observatori OSCE la alegeri. „România este un stat membru al UE şi cetăţenii săi sunt cetăţeni ai UE. Oamenii au dreptul la alegeri parlamentare libere şi corecte”, a spus Krichbaum. De unde are informaţii parlamentarul german informaţii că românii nu ar avea dreptul la alegeri libere şi corecte ar trebui să fie oficial întrebat. Pentru că prin afirmaţiile sale România este tratată ca un stat african din lumea a treia. Tot Krichbaum continuă pe aceeaşi linie: „A fost nevoie de intervenţii clare de la Bruxelles şi de la Berlin, pentru a readuce guvernul român pe calea statului de drept şi a democraţiei (…) Organizarea referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Basescu nu a corespuns standardelor europene”. Şi aici sunt aşteptate explicaţii clare.

Concluzia lui Krichbaum este una de-a dreptul insolentă şi seamănă a diktat. „Prin urmare, ar trebui ca pregătirile pentru alegeri şi campania electorală, în special în zonele rurale, să fie puse sub observaţie pe o perioadă mai lungă de timp”.

În ceea ce priveşte observatorii OSCE, aici, se pare că informatorii din ţară ai lui Krichbaum nu au ştiut că, încă de pe 25 iulie, MAE a întreprins „demersuri pentru invitarea OSCE/ODIHR pentru a observa derularea scrutinului din 9 decembrie”.

Interesele lui Krichbaum şi alte legături „primejdioase”

La prima vedere, se poate interpreta că desele intervenţii ale lui Krichbaum împotriva adversarilor taberei Băsescu ţin de poziţionarea sa politică, CDU fiind unul dintre pivoţii PPE, familie politică din care face parte şi PDL. Spunem la prima vedere, pentru că, în realitate, intervenţiile lui Krichbaum se datorează unor interese ce nu au legătură cu familia politică din care face parte. Au însă legătură cu familia sa. Soţia sa – Oana Krichbaum – este româncă (o chema înainte Oana Paraschiva Harvalia şi s-au căsătorit pe 5 noiembrie 2010 la Sibiu) şi, este de notorietate, a fost consiliera Monicăi Macovei. Deci, dintr-un punct de vedere, vehemenţa lui Krichbaum este de înţeles. Despre trecutul Oanei Paraschiva Harvalia, „Jurnalul Naţional” şi „Gardianul” au scris că, în a doua parte a deceniului 9, avea funcţia de director executiv la o fundaţie („Părinţi şi copii”) care se ocupa de adopţii. Ulterior, după ce guvernul Năstase a închis bănosul robinet al adopţiilor, dna Harvalia şi-a deschis un cabinet de avocatură. Surse din rândul comunităţii de români care trăiesc în landul german Baden-Württemberg susţin că, şi acum, cine doreşte să adopte copii din România nu găseşte închisă uşa cabinetului de avocatură din Stuttgart al dnei Oana Krichbaum.

Surprize, surprize!

Gunther Krichbaum este, printre altele, şi membru al Deutsch-Rumänischen Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis!, preşedintele asociaţiei fiind soţia sa, Oana. Asociaţia derulează/patronează diferite acţiuni comune româno-germane, dar mai puţin cele culturale şi mai mult cele economice. În board-ul asociaţiei se mai află, printre alţii, Dan şi Ioana Tapalagă, nu ştim însă dacă sunt rude cu şeful de la oficina Cotrocenilor, HotNwes. Sub egida asociaţiei se desfăşoară şi reuniunile asociţiei juriştilor germano-români. Deloc surprinzător, la una dintre reuniunile recente, printre participanţi s-au aflat Laura Ştefan (o altă ex-subalternă a Monicăi Macovei, acum membră a unui ONG „loialist” care atacă permanent politica USL) şi unul dintre superstarurile zilei, vajnicul membru al CSM, Cristian Danileţ.

Şi în ceea ce îl priveşte pe Gunther Krichbaum, nu în ultimă instanţă, el a fost decorat în 2010 de preşedintele Traian Băsescu cu „Steaua României” în grad de Comandor.

Andreea Schwartz

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.