Get EXITed! Revolution Festival îşi deschide porţile azi la Timişoara

Echipa EXIT e la Timişoara! Creatorii Festivalului EXIT din Serbia şi ai Festivalului Sea Dance din Muntenegru sunt încântaţi să vă anunţe un nou eveniment de anvergură: Get EXITed Revolution Festival!

Revolution Festival are loc la Timişoara, la Muzeul Satului, în perioada 30 – 31 mai, şi propune audienţei artişti de cea mai bună calitate, atât internaţionali, cât şi locali. Ei vor aduce aproape de public parte din atmosfera EXIT şi Sea Dance, care au devenit faimoase în întreaga lume!

La Timişoara a decis să facă „revolutie” şarmantul DJ Fresh! Acesta va prezenta în faţa publicului hituri de drum and bass şi dubstep, piese ce au ocupat, pentru prima oară în istorie, locul întâi în topurile muzicale din Marea Britanie. Printre acestea se numără piese cu peste 100 de milioane de vizualizări, precum „Louder” şi „Hot Right Now”, care au cucerit lumea în urmă cu doar câţiva ani. Alături de ele se regăsesc şi „Gold Dust”, „Dibby Dibby Sound” sau „Earthquake”, cea din urmă fiind o colaborare cu liderul casei de discuri Mad Decent, respectiv Diplo featuring Dominique Young Unique. Având şi o nominalizare la un BRIT Award, artistul are toate şansele să dea viaţă uneia dintre cele mai fierbinţi petreceri care s-au dat vreodată în această parte a ţării.

Noisia, trioul electronic din Olanda, se alătură evenimentului cu magnificul lor sound de drum and bass, dubstep, breakbeat şi house, care se regăseşte în hiturile „Machine Gun”, „Tommy’s Theme”, „Shellshock” şi multe altele. Trupei i s-a cerut să facă remixuri pentru nume celebre precum Labrinth, Mark Knight sau The Prodigy, devenind astfel una dintre cele mai solicitate formaţii din lume. De altfel, atât Noisia cât şi The Prodigy sunt confirmate pentru ediţia din acest an a Festivalului Sea Dance.

Sabaton, una dintre cele mai influente trupe de heavy metal din Suedia, va participa şi ea la eveniment, aducând cu sine şi melodii cunoscute „Carolus Rex”, „Uprising”, „Primo Victoria”, „Gottmit Uns”, „Panzerkampf” şi multe altele. Majoritatea pieselor grupului sunt inspirate de războaie şi conflicte, fapt ce rezultă în prestaţii live epice, greu de uitat.

Zburând direct de la Londra, aterizează Modestep, un combo de dubstep şi electronic rock, cunoscut pentru hituri ca „Feel Good”, „Sunlight”, „To the Stars” sau „Show Me a Sign”.

DJ Marky ft. Stamina MC vin din Brazilia, iar la Timişoara vor încinge atmosfera cu ajutorul unor melodii de succes precum „LK – Carolina Carol Bela” sau „Só Tinha Que Ser Com Você”.

Cea mai solicitată trupă din Balcani, Dubioza Kolektiv, va urca şi ea pe scenă. O adevărată senzaţie de rap, reggae şi ska, formaţia din Bosnia a fost declarată de către Manu Chao cea mai bună trupă din Europa. Din prestaţia ei nu vor lipsi hituri precum „U.S.A” şi „No Escape from Balkan”. Lineup-ul festivalului este completat de Eyesburn, Partibrejkers, Implant pentru refuz, DJ Mighty Boogie şi mulţi alţi artişti şi DJ-i atât locali, cât şi internaţionali.

Revolution Festival este împărţit în mai multe zone. În prim-plan este scena principală, care portă numele de Music Guru, urmată de Electric Apex, scenă de unde vor răsuna cele mai tari sound-uri electronice. Ritmuri de salsa, mambo, samba sau rumba se vor găsi la Cubalkan, care se află sub tutela cubanezului Choma Sumbu Garcia, care este responsabil pentru faimoasa scenă latino de la EXIT.

Pentru cei care doresc vibraţii pozitive şi sunete reggae, dub şi dancehall, scena Zion Love este locul ideal de la Revolution Festival. Cei care vor să danseze pe muzică aleasă chiar de ei vor putea face acest lucru, purtând căşti, în cadrul petrecerilor silent disco. Acestea se vor ţine în ambele zile ale festivalului, fiind găzduite la scena Ghost Music.

Noisia, trupa olandeză

Arta cinematografică îşi va avea locul la Videorama, zona unde se vor proiecta cele mai spectaculoase showuri live filmate la EXIT şi Sea Dance.

Revolution Festival va găzdui şi zona Foodinon, unde petrecăreţii vor putea să-şi încarce bateriile pentru a putea să danseze toată noaptea.

Porţile festivalului Get EXITed Revolution îşi deschide porţile la ora 19.00 şi nu se vor închide decât la răsărit, în jurul orei 6.00. Locaţia de la Muzeul Satului a fost aleasă în aşa fel încât să poată să găzduiască un public numeros, care va avea ocazia să asculte concertele unora dintre cei mai în vogă artişti ai momentului.

Exit Adventure devine tot mai mare: Capital Cities cântă la Exit şi Roisin Murphy la Sea Dance

Formaţia suedeză Sabaton

Californienii de la Capital Cities, care au scos pe piaţă hituri pe bandă rulantă, s-au alăturat programului bogat din cadrul Exit Adventure. Aceştia vor susţine o prestaţie live, duminică, 12 iulie, la Exit Festival. „Safe and Sound”, hitul care a răsunat pe tot globul, se va auzi şi din pădurea Petrovaradin, în ultima zi a aniversării a 15 ani de la prima ediţie Exit. Celebrul duo se îndreaptă către Balcani pentru a promova „In a Tidal Wave of Mystery”, unul dintre cele mai apreciate albume indie-pop din ultimii ani, având sute de milioane de vizualizări pe YouTube. De aici, Exit Adventure se mută la malul mării, unde fosta solistă a trupei Moloko, una dintre divele muzicii contemporane, Roisin Murphy va fi cap de afiş la Sea Dance Festival, vineri, 17 iulie. Aceasta va fi prima ei prestaţie live în Muntenegru şi face parte dintr-un turneu mondial de promovare al noului album, „Hairless Toys”. În aceeaşi seară, pe scena „The Dance Paradise” va urca fosta solistă de la Hercules & Love Affair, DJ-itza de la New York, Kim Ann Foxman. De asemenea, pentru show-ul de închidere al evenimentului, sâmbătă, 18 iulie, şi-au anunţat prezenţa DJ Zabiela şi producătorul de muzică house Doorly, maestrul care a mixat pentru nume precum The Prodigy sau Kanye West.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.