Gheorghe Funar, noul președinte al PRM

Congresul extraordinar al PRM a decis sâmbătă, la Alba Iulia, excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din partid. Acesta a fost exclus, în lipsă.

Din cei aproximativ 770 de membri de partid, prezenţi la Congres,  4 au votat împotrivă, iar trei s-au abținut.

Au candidat  pentru funcţia de preşedinte al PRM Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga, care s-a autopropus.

Gheorghe Funar a obţinut 530 de voturi, Corneliu Ciontu – 113 voturi, iar Varga – 17 voturi.

Întrebat dacă există viaţă pentru PRM după Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar a răspuns că „orice preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani”.

„Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta şi un preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani”, a spus Funar potrivit Mediafax.

Sâmbătă are loc Congresul Extraordinar al Partidului România Mare, la care participă delegaţi din peste 30 de filiale ale partidului.

Vineri, Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului, declara pentru Agerpres că sâmbătă vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului.

Vineri, C.V. Tudor declara ilegală convocarea Congresului PRM de la Alba Iulia.

„PRM-ul sunt eu. PRM-eu e echipa mea. Ei îi dau afară pe Anca Petrescu, pe Miţura Arghezi, pe Ilie Ilaşcu şi vin cu nişte pensionari securişti. Mă dau răsuflaţii ăştia afară pe mine? Am să-i spulber! E hoţ. E neica nimeni. E plecat cu pluta. Cum să ţin în partid un asemena dement? Funar a mai băgat în groapă un partid, vrea să mai bage unul. Cine-l ia în serios? A fost dat afară din partid. L-am exclus prin votul Biroului Permanent”, a afirmat Vadim Tudor la un post Tv.

Acesta a precizat că l-a exlus pe Funar din partid întrucât fostul primar al Cluj-Napocăi a făcut mai multe gafe în ultima vreme.

„S-au adunat de-a lungul timpului mai multe gafe ale lui Gheorghe Funar şi i s-a atras atenţia să nu mai atace religia creştină, să nu mai încerce schimbarea Constituţiei, articolul 1. Foarte multe aberaţii, dar am crescut şarpele la sân, l-am făcut senator patru ani. L-am luat de la pensie, îşi plimba nepoţii în pădure. I-am făcut nevasta consilieră la Curtea de Conturi cu maşină la sală. Vă spun o scenă de Roman Polanski, de Milos Forman. Soţia sa m-a abordat la o înmormântare să-i prelungesc mandatul la Curtea de Conturi. I-am zis: ‘Femeie lasa-mă-n durerea mea!’. Partidul nostru avea trei posturi. Prin fraudă i-a aranjat cu unii de acolo să-l înlocuiască pe profesorul Popeangă şi să-l aibă ea. Eu nu am avut nici o putere. Popeangă e profesor universitar, ea e Pupăza din tei”, a susţinut Corneliu Vadim Tudor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.