×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 28 aprilie 2017, 11:13
EUR (€)
-0.0066 ↘
4.5289 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
4.1565 RON
• • •
Ghiţă a contestat noul mandat de arestare preventivă în lipsă

Sebastian Ghiţă a contestat, prin avocat, mandatul de arestare preventivă în lipsă emis pe numele său în cel mai nou dosar de corupţie în care este urmărit penal alături de şefii companiilor Asesoft şi Teamnet, potrivit news.ro.

Este al cinclea dosar deschis de DNA pe numele fostului deputat şi al doilea mandat de arestare în lipsă. Curtea de Apel Ploieşti urmează să se pronunţe pe 27 mai cu privire la această contestaţie.

Sebastian Ghiţă este inculpat în acest dosar pentru fapte de corupţie fiind reprezentat în instanţă de un avocat de la Baroul Bucureşti, angajat de tatăl său.

În acest dosar, potrivit procurorilor fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi / sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă.

Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. AsesoftInternational S.A.

Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

Julieta TârnovanPublicat Luni, 20 martie 2017
1049
 | 0
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
anado tauriga
-4
el fugitivo ghitza, libre para escapar del general coldea, obsesionado con sua captura. Libre para esconderse, libre para ir de un pais a otro, libre para cambiar la sua identidad come la camisa. Hoy presentamos: la impugnación!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
ion
+11
Asta da "justitie"! Mai fratilor daca nu era Ghita ati mai fi auzit vreodata de abuzurile unor icii secrete romanesti (sau limbajul de interlopi ai unor procurori)? Dati-i voie ca sa dea toate inregistrarile pe care le are caci numai asa se pot opri aceste "derapaje" ale justitiei! Sau aceste inregistrari strica imaginea si deranjeaza pe "multa lume"! Rusine sa va fie ma adresez justitiei, CSM, procuratura, servicii secrete romanesti, presedentie! Sau cazul cu interlopii lui M.Basescu !
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Pensiile speciale supuse unui tratament special
Publicat acum 13 ore şi 54 minute
Descoperire remarcabilă a unui cercetător român
Publicat acum 20 ore şi 31 minute
Senatoarea lui Fenechiu, urmărită penal
Publicat acum 17 ore şi 58 minute
Dragnea se plânge la CEDO
Publicat acum 22 ore şi 7 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
10 articole/ Actualizat acum 17 ore şi 23 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Ioan Buduca

6 spre 7 decembrie 2009. O noapte de pomină. Nu ştim ce era acasă la Vîntu, dar am aflat ce era acasă la generalul Gabriel Oprea, un simplu parlamentar la ora aceea.

Ioan BuducaPublicat acum 15 ore şi 50 minute