Ghiță zice că s-a stabilit o premieră prin cazul său

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a plâns marţi, la ieşirea de la instanţa supremă, că este primul român în cazul căruia procurorii au stabilit măsura sechestrului asigurător nelimitat. „În chestiunea asta nu e vorba de senzaţie. Este vorba de ce ştiu şi vine din faptul că în grabă s-a întocmit un raport preliminar despre activitatea mea în calitate de acţionar, de administrator, de un fel de coordonator, în care nu s-au putut descrie activităţi şi sume şi de aceea a apărut această nouă chestiune de sechestru nelimitat”, a declarat Ghiţă, la instanță, unde a cerut ridicarea sechestrului asigurător instituit de DNA pe bunurile sale.

Întrebat cum îi afectează viaţa de zi cu zi măsura aplicată de DNA Ploieşti, Ghiţă a replicat, citat de Mediafax în pagina electronică: „…nici eu nu funcţionez altfel decât dumneavoastră. Şi eu plătesc factura la curent, la gaze, la apă, şi eu trebuie să plătesc asigurare pentru copii, ca orice om din ţara asta, iar această chestiune mă împiedică să exist”.

Întrebat dacă prin măsura lor procurorii i-au interzis să plătească inclusiv salarii ale angajaţilor, Ghiţă a spus: „Eu nu plătesc lefuri, eu sunt o persoană fizică. De foarte multe ori amestecăm societăţile cu persoanele şi s-a făcut deja o regulă, fără să înţelegem că economia în România s-a modificat. Astăzi, societăţile comerciale au board-uri, acţionari, investitori. Au dispărut micile SRL-uri pe care le avea fiecare dintre noi acum 20 de ani. De asemenea, întrebat în ce măsură sunt afectaţi de sechestru angajaţii de la firmele sale, Ghiţă nu a comentat, precizând că marţi a discutat în faţa instanţei doar situaţia sa personală şi, întrebat dacă mai cere protecţia procurorului general în această chestiune, deputatul a arătat că i-a transmis o plângere acestuia.

Ghiţă a spus că DNA Ploieşti „a trimis o adresă la bancă prin care pe sumă nelimitată contul a fost sechestrat”.

„Eu nu am o sută de mii de conturi… Da, leafa de parlamentar e trimisă în cont. Banca a primit o adresă prin care nu am voie să fac nicio plată şi mă întreb de ce pe sumă nelimitată? Adică totuşi, când îi impui unui cetăţean o astfel de măsură trebuie să ştii foarte bine ce a făcut, câţi bani reclamă statul, cât doreşte să recupereze ca prejudiciu. Nu se poate ca în România să urmărim cetăţenii şi nu pot accepta acuzaţia «eşti Sebi Ghiţă şi trebuie să te urmărim». Nu se poate!”, a mai spus deputatul Sebastian Ghiţă. Întrebat dacă are bani cash cu care să îşi cumpere cele necesare traiului zilnic, Ghiţă a replicat: „Vrei să-mi spargă cineva casa mâine? Îmi daţi voie să nu vă mai răspund? Vă mulţumesc”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.