Gigi Becali intră din nou la pușcărie? (Video)

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut revocarea eliberării condiţionate a lui Gigi Becali, întrucât acesta l-a ameninţat pe directorului penitenciarului Jilava, închisoare în care se află vărul său Victor Becali.

Reacţia Federaţiei vine după ce Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde ar fi afirmat că i-a transmis mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava, pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali.

„Luni, 21 august 2017, am solicitat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor măsuri ferme în legatură cu amenințările pe care fostul detinut Gheorghe Becali, aflat în perioada de supraveghere după liberarea condiționată, a reunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. Ex-deținutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 (la România TV – nr.) unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deținut, Victor Becali.

Considerăm că se impune sesizarea instanței de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea liberării condiționate, dar și a organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de ultraj în formă calificată, fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane).

Acest demers se înscrie în programul de acțiuni sindicale care are în vedere, pe lângă îmbunătățirea condițiilor de lucru și eliminarea deficitului de personal, și întărirea cadrului instituțional și legal referitor la protecția personalului din penitenciare, și este justificat legal de prevederile art. 104 alin. (1) si (2) si art. 257 alin. (1) si (2) din Noul Cod Penal”, a explicat sindicatul într-un comunicat.

Reacția lui Becali

În replică, Becali spune că lui i s-a încheiat termenul pentru liberare condiţionată.

„Uitaţi-vă la lege. Cerem ce vrem în ţara asta, în lumea asta? Să îmi arate în lege unde pot cere asta. Eu nu comentez prostii. Astea-s prostii. La mine s-a terminat termenul pentru liberare condiţionată”, a declarat patronul FCSB.

Gigi Becali susține că în perioada în care a fost închis la Penitenciarul Jilava, obișnuia să joace table cu directoarea penitenciarului.

”O femeie, directoare la Jilava, o cunoșteam, am jucat table cu ea în pușcărie și o cunoșteam. A vrut să mă țină la Jiava, când m-a mutat la Poarta Albă că ne plimbăm noi cu șareta, eu cu ea”, a povestit Becali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.