Ginerele lui Vasile Blaga, audiat de procurori

Update: Ionuț Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, a fost adus joi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru a fi audiat în dosarul în care au fost efectuate percheziții la firme de protecție și pază.

Poliţiştii fac percheziţii miercuri la firma de pază a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga într-un dosar de evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, potrivit unor surse judiciare.

IGPR precizează într-un comunicat de presă că Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul inspectoratului desfăşoară o operaţiune ce vizează 5 societăţi comerciale, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie, fiind efectuate 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Hunedoara.

Conform Poliției, din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive.

„În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, se arată în comunicatul IGPR.

Ancheta este desfășurată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Ginerele lui Blaga ar urma să fie audiat, alături de alte persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.