Giovani Becali, scandal în fața unui judecător: „Treziţi-vă băi!”

Fostul impresar Ioan (Giovani) Becali a făcut un adevărat scandal marţi la Tribunalul București. Becali s-a arătat nemulţumit faţă de decizia magistratului, care judecă procesul privind transferurile din fotbal, de a respinge mai multe întrebări puse de avocaţi unui martor, care a lucrat la Federaţia Română de Fotbal.

Acesta s-a supărat, totodată, că judecătoarea Geanina Teodorovici nu a dorit să rectifice un pasaj din declaraţia martorului respectiv.

Drept urmare, Giovani Becali a ridicat tonul, a cerut să i se pună cătuşe la mâini şi chiar s-a băgat în boxa unde de regulă stau persoanele arestate.

”Ce văd aici nu am văzut în 20 de ani de democraţie. Treziţi-vă băi. Mă sacrific eu. Gata, doamnă judecătoare, chemaţi poliţia să mă pună în cătuşe. Nu îmi e frică. Unde trăim aici? Nu lăsaţi martorul să declare ce vrea. Declaraţia mea este una ţărănească şi o consemnaţi aşa cum vreau eu. O să daţi socoteală pentru ceea ce faceţi aici. Băi avocaţilor, dormiţi? Martorul nu îl lăsaţi, expertiză nu aţi vrut să faceţi. Toată lumea vine aici şi tremură, vin oamenii cu frică aici, pentru că nu vor să ia 15 ani de puşcărie. Vine Copos: aoleu s-a întârziat două ore procesul, dar nu zice nimic, pentru că îi este frică. Ai fost ministru în Guvernul României! (…) Doamna judecătoare, pe dumneavoastră v-a trimis Ceauşescu? Vă credeţi instanţa supremă? Mie nu-mi e frică. Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să coducă ţara asta. Cu biciul o să o conducă!”, a strigat Giovani Becali în sala de judecată.

Cu greu Cristi Borcea şi fratele lui Giovani, Victor Becali, l-au calmat.

După ce judecătoarea i-a arătat că a făcut modificarea în declaraţia martorului, Giovani Becali a ieşit din sala de judecată, spunând că i-a crescut tensiunea şi trebuie să meargă să bea apă.

Procesul a fost reluat după câteva minute, marţi fiind stabilit ultimul termen al dosarului.

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei „Becali sport”.

Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.