Gong inaugural al Bucharest Music Film Festival

Tinerimea Română anunţă participarea Orchestrei Române de Tineret, la deschiderea Bucharest Music Film Festival în Piaţa George Enescu. Tinerii muzicieni români vor cânta astăzi, de la ora 20, alături de Bucharest Jazz Orchestra, solist Virgil Ianţu, dirijor Andrei Tudor, într-o formulă a cărei direcţie muzicală este semnată de Sebastian Burneci.

Colecţia de muzică românească Ieri şi azi lansată în urmă cu un an de Virgil Ianţu va fi pusă în scenă astăseară sub forma unui concert simfonic extraordinar.

Ieri şi azi este un album plin de armonie şi căldură. Muzica aleasă, interpretarea ei şi Big bandul oferă un sound elegant şi rafinat. Iar atunci când la acest context adaugi instrumente cu corzi, ele nu fac altceva decât să îmbrace şi să îmbogăţească armonia, bucurându-ne şi pe noi, cei de pe scenă, dorind ca acest sentiment să-l transmitem mai departe celor din public. Pe 19 iunie vă aştept să ne bucurăm împreună de muzica românească, live, interpretată în premieră în această formulă cu totul specială”, declara Virgil Ianţu.

Virgil Ianțu în studioul de înregistrări

Ieri şi azi reprezintă primul material discografic înregistrat de artist, constând într-o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite. În cuprinsul albumului se regăsesc piese celebre din portofoliul formaţiei Timpuri Noi (Tanţa), al Aurei Urziceanu (Dor de viaţă), al Loredanei (Extravaganza), al trupei Direcţia 5 (Dacă ai şti), Ştefan Bănică (Găseşte-mi loc în inima ta), Simplu (Oare ştii), Viţa de vie (Praf de stele), Aurelian Andreescu (Dorul) şi Holograf (Vreau o minune).

Inovaţia artistică propusă de Virgil Ianţu este susţinută de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului şi membru al Bucharest Jazz Orchestra

Un festival devenit tradiţie pe scena culturală a oraşului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 19 -28 iunie. Pe toată durata evenimentului, iubitorii de muzică de calitate se vor delecta cu o serie de concerte live impresionante, în cadrul cărora operele clasice vor fi puse sub semnul modernităţii prin interpretările contemporane ale muzicienilor.

Timp de 10 zile, scena din faţa Ateneului Român va găzdui dirijori şi orchestre cu renume, acompaniaţi de artişti cunoscuţi din alte sfere muzicale, precum R&B, pop şi swing, transformând această ediţie aniversară a festivalului într-un eveniment de neuitat. În plus, cea de-a X-a ediţie a Bucharest Music Film Festival va încânta publicul bucureştean printr-un program diversificat, care, pe lângă tradiţionalul repertoriu de muzică clasică, va include mai multe evenimente conexe antrenante. Pentru prima dată în istoria festivalului, copiii se vor putea bucura în dimineţile de weekend de ateliere muzicale special create pentru ei, susţinute de artişti cunoscuţi. Tot în weekend, pasionaţii de dans îşi vor putea petrece serile pe ring, avându-i alături pe graţioşii dansatori profesionişti ai Academiei de Dans Mihai Petre.

La început de săptămână, în 22 şi 23 iunie, proiecţiile cinematografice vor aduce în Piaţa George Enescu producţii impresionante, concerte de pe marile scene ale lumii, filmele proiectate având scop educativ. În plus, pe toată durata festivalului se va desfăşura o tombolă dedicată tuturor participanţilor de peste 18 ani, iar în ultima seară a evenimentului se vor extrage numele norocoşilor care se vor bucura de premiile oferite de sponsorii festivalului.

La ediţia din acest an sunt invitate să participe ansambluri foarte cunoscute precum: Orchestra Naţională Radio, Orchestra Simfonică Bucureşti, Orchestra Română de Tineret, Big Band-ul Radio, Orchestra Camerata Regală, Cvartetul Artmusik, Orchestra Simfonică Surâsul Tinereţii.

Orchestra Română de Tineret (Foto Virgil Oprina)

Alături de aceste orchestre clasice, vor anima scena prin ritmuri contemporane artişti şi trupe cu notorietate precum: Virgil Ianţu & Bucharest Jazz Orchestra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Nico, Pasărea Rock, Matei Ioachimescu, George Popescu, Sergiu Cârstea şi dirijorii Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Ionel Tudor, Marius Hristescu, Andrei Tudor şi Constantin Adrian Grigore.

Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Mandeal va continua seria prezenţelor internaţionale la Festivalul Mahler de la Toblach şi la Expoziţia Internaţională de la Milano, programate în cursul lunii iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.