×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:10
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Google nu mai scanează mesajele Gmail

Serviciul de mesagerie Gmail însumează, în total, 1,2 miliarde de utilizatori și este o sursă inepuizabilă de informații de care compania Google promite că nu se va mai atinge, notează go4it.

Google acționa sub pretextul de a facilita livrarea de reclame personalizate și obișnuia să scaneze mesajele e-mail primite sau trimise de cei care foloseau Gmail, în căutarea de cuvinte-cheie care să identifice produse sau arii de interes ce ar putea fi monetizate prin intermediul reclamelor. Astfel, scanarea mesajelor private din inbox-ul a peste un miliard de utilizatori, inclusiv cele ajunse în versiunea din sfera afacerilor a serviciului Gmail, a atras un val de critici la adresa companiei.

Oprirea verificării conținutului privat din conturile Gmail a fost confirmată de unul dintre vicepreședinții Google, Diane Greene, printr-o postare pe blog. Însă departe de a atinge scopul dorit, compania dispune de multe ale mijloace prin care să urmărească fiecare mișcare a utilizatorilor. Istoricul căutărilor realizate, website-uri vizate, locația furnizată de propriul smartphone, clipuri urmărite pe platforma YouTube și alte reclame cu care utilizatorii interacționează, toate ajută la formarea unui profil de utilizator, pe baza căruia este abordat cu reclame la fiecare pas, vizând servicii și produse de care ar putea fi interesați. În aprilie 2014, Google anunța că și-a actualizat secțiunea de termeni și condiții pentru utilizarea serviciilor pe care le furnizează, adăugând clarificări cu privire la practicile de scanare a e-mail-urilor. Era pentru prima dată când Google confirma în mod oficial că scanează conținutul mesajelor stocate pe serverele sale, precum și conținutul mesajelor trimise de pe orice cont de Gmail, serviciul de e-mail al companiei, practici criticate de grupurile care militează pentru dreptul la viața privată, precum și de majoritatea sectoarelor de activitate. „Dorim ca politicile noastre să fie simple și ușor de înțeles pentru toți utilizatorii noștri. Aceste modificări vor conferi o mai mare claritate și sunt bazate pe reacțiile primite în ultimele câteva luni“, spuneau, la acea vreme, reprezentanții Google.

Alina ChiriţăPublicat Miercuri, 28 iunie 2017
1879
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Tarziu
+1
cam tarziu au realizat prostovanii ca le fuge lumea la Yandex si increderea nu se mai recastiga. eu personal am taiat mailul cu firma licuriceasca, care tine datele in ussa, de pe vremea lui Snowden.
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
Constantin @ Tarziu
+2
E bine atunci. Eu dau informatii la americani de pe contul meu google si tu la rusi de pe yandex.
Publicat Joi, 29 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 57 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017