Google sărbătorește Halloween-ul printr-un doodle special

Google şi-a schimbat, vineri, logoul pentru a marca sărbătoarea de Halloween.

Anul acesta, pe pagina sa de start apar şase logouri animate speciale.

Unul prezintă literele cuvântului „Google” care prind viaţă odată cu apariţia Lunii pline, litera „O” transformându-se într-un vârcolac şi speriindu-le pe celelalte.

O altă animaţie înfăţişează o vrăjitoare care amestecă într-un cazan lilieci, fantome şi o mână uriaşă.

Apoi, logoul se modifică la un click pe pagina de pornire şi apar, într-un decor de toamnă, felinare din dovleci şi o scenă dintr-un cimitir.
Într-o altă animaţie, într-un decor sumbru, o fantomă vânează un personaj, apoi şi ea este vânată, la rândul ei, de un căţel terrier.

Google a mai creat o scenă autumnală idilică, cu o sperietoare de ciori care zâmbeşte, cu un şoarece care îi iese din pălărie şi două ciori care scriu cu ciocurile lor cuvântul „Google”.

Halloween („All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare, în special din lumea occidentală, dar nu numai, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă.

Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.