Gorbaciov: Întreaga lumea arată de parcă se pregăteşte de război

Mihail Gorbaciov susţine într-un text de opinie că lumea contemporană este copleşită de probleme, iar politicienii par pierduţi în faţa acestora, în vreme ce toate naţiunile se pregătesc pentru un nou război.

”Situaţia curentă este mult prea periculoasă. Mai multe trupe, tancuri şi autovehicule blindate sunt aduse în Europa. NATO şi Rusia obişnuiau să-şi desfăşoare la distanţă forţele şi armele, dar acum sunt mai aproape ca niciodată şi nu au cum să rateze ţinta”, scrie Gorbaciov într-un editorial publicat în paginile Time, citat de News.ro.

Fostul conducător sovietic atrage atenţia că multe state ale lumii nu pot să finanţeze nevoile sociale esenţiale ale cetăţenilor, însă cheltuielile militare continuă să crească de la an la an.

”Banii se găsesc uşor pentru arme sofisticate a căror puteri distructive sunt comprabile cu cele ale armelor de distrugere în masă, pentru că submarinele pot să devasteze jumătate dintr-un continent cu o singură salvă, iar sistemele de apărare antirachetă submină ideea de stabilitate strategică”.

Gorbaciov notează că liderii politici şi militari adoptă o doctrină din ce în ce mai belicoasă şi periculoasă, în vreme ce comentatorii şi personalităţile din televiziune să grăbesc pentru a se alătura ”corului belicos”.

”Totul dă impresia că lumea se pregăteşte pentru război”, notează fostul conducător al URSS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.