Gorghiu ar pune un premier împreună cu Nicușor Dan

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, că nu exclude ca împreună cu USR, partidul lui Nicușor Dan, să se agreeze aceeași variantă de premier după alegerile parlamentare.

Gorghiu a estimat, la Antena 3, că niciun partid nu va face 51% mandate la alegerile din decembrie și că va fi importantă maniera în care se va coagula o majoritate, pentru impunerea unui premier.

„Prefer intrarea USR în Parlament, chiar dacă au fost cei care în București ne-au confiscat o parte consistentă din electorat. (…) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeași variantă de premier”, a spus aceasta.

Alina Gorghiu a precizat că PNL va lua o decizie la jumătatea lunii octombrie, dacă se va merge pe varianta anunțării unui premier sau pe o campanie concentrată pe programul de guvernare.

În ce-l privește pe Dacian Cioloș, Gorghiu a declarat că nu vrea ca premierul să se înscrie în partidul său pentru că ar avea multe de pierdut, pentru că ar însemna să-şi încalce cuvântul.

„Nu l-aş mai aprecia pe Dacian Cioloş dacă ar intra în PNL acum pentru că ar însemna să-şi calce cuvântul de onoare”, a afirmat Gorghiu reamintind că Cioloş a spus atunci când a preluat mandatul că nu se va înrola într-un partid.

„Nu vreau să se înscrie în PNL, dar s-ar putea găsi într-o formulă viitoare de guvernare dacă ne compatibilizăm proiectele”, a adăugat Alina Gorghiu, subliniind că este prematur să spună ce decizie va lua în octombrie.

Totodată, Gorghiu a exclus o alianță cu PMP sau cu PSD, după alegerile parlamentare.

Nicușor Dan și-a exprimat de mai multe ori public preferința pentru un Guvern condus de Dacian Cioloș.

„Cred că domnul Cioloş are şi onestitatea şi competenţa pentru a conduce un guvern pe care noi să-l susţinem cu mandatele noastre din Parlament”, spune Dan în iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.