Gorghiu: Categoric votul în cazul Oprea se poate relua

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua pentru că nu există nicio normă legală care să interzică Parlamentului să revoce o hotărâre.

„Cred că este nevoie de reluarea votului, în Senat, luni, în cazul Oprea pentru că altfel această majoritate (PSD-ALDE — n.r.) riscă să compromită total credibilitatea Senatului și sunt argumente. Este un mit faptul că nu se poate, în mod legal, cere reluarea votului. Resping din capul locului această sentință dată de ieri încoace de PSD-ALDE cum că nu poate fi reluat votul în cazul Oprea. Categoric se poate relua și dacă se vrea se poate și este opțiunea pe care o avem în față. Depinde dacă vrem să o folosim sau nu. Este un precedent, din punctul meu de vedere, pozitiv, au existat și precedente negative în cazul Șova sau legea defăimării. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile CCR și hotărârile instanțelor sunt definitive și obligatorii, dar și în acest caz mai există proceduri speciale de revizuire. În cazul domnului Oprea este vorba de o hotărâre a Senatului pe care nu ne împiedică nimeni și nimic să o abrogăm, decât eventual voința politică a cartelului politic care își împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE”, a spus Gorghiu la RFI.

Ea a adăugat că judecătorul Cristi Dănileț a explicat foarte bine, în spațiul public, că nu există niciun fel de problemă în reluarea votului, menționând că aceasta este o soluție permisă în baza legii răspunderii ministeriale.

Partidul Național Liberal va solicita reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Liberalii vor face propunerea luni, în plen, și va fi supusă votului. Dacă toate partidele vor fi de acord, votul în cazul lui Oprea ar putea fi reluat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.