Gorghiu, despre depolitizarea numirilor conducerilor din școli

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că politizarea managementului școlilor e un „virus” de care România trebuie să scape cât mai curând.

„(…) Întreaga susținere pentru ministrul Educației, Mircea Dumitru, în problema numirilor pentru conducerea unităților de învățământ. Politizarea managementului școlilor e un virus de care trebuie să scăpăm cât mai curând. Va fi un mare pas înainte dacă fenomenul acesta, toxic pentru învățământul românesc, va fi oprit în mandatul guvernului tehnocrat”, a scris Alina Gorghiu duminică pe pagina sa de socializare.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, le-a transmis vineri inspectorilor școlari generali să țină seama exclusiv de competențe și de integritate atunci când numesc prin detașare directorii de școli.

„Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli. Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea persoanelor în cauză”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.