Gorghiu: Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că nu crede că Vasile Blaga este implicat în dosarul în care ginerele său, Ioan Rudeanu, a fost arestat preventiv, cu atât mai mult cu cât doar Parchetul sau instanţele pot „să implice pe cineva într-o cauză penală”, iar acestea nu au făcut-o.

„Eu nu cred că este implicat, încearcă alţii să-l implice. Implicarea unui om într-un dosar penal nu o poate face decât Parchetul sau instanţa de judecată. De data aceasta, organele care ar putea să implice pe cineva într-o cauză penală nu au făcut-o, o fac alţii şi, în opinia mea, foarte rău”, a declarat Alina Gorghiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă organizată după Consiliul Naţional al PNL de la Piteşti.

Totodată, ea a precizat că „lucrurile acestea vor fi depăşite”.

La rândul său, Vasile Blaga a negat, în aceeaşi conferinţă de presă, acuzaţiile conform cărora ar fi intervenit la patronul unei firme de protecţie şi pază pentru ca acesta să îl ajute pe ginerele său să obţină contracte de pază cu instituţii de stat şi private.

„Dacă aş fi vrut să intervin – dar nu am intervenit – puteam să o fac şi singur, puteam să o fac şi prin alţii, nu printr-o firmă privată. Ce treabă are o firmă privată să meargă să roage să se facă alte contracte pentru o altă firmă privată? Eu sper ca acele contracte să fie făcute legal, dacă nu, vor răspunde. Pe de altăparte, spun foarte clar: sigur că mă doare situaţia în care este ginerele meu. Mă doare, chiar dacă am avut destule discuţii în timp. (…) Am un nepot, este tatăl lui, este soţul fiicei mele, dar cine a greşit să plătească”, a spus Blaga, potrivit Digi24.

Tribunalul București a decis, vineri, ca ginerele lui Blaga, Ionuț Rudeanu, să fie arestat preventiv, într-un dosar penal în care este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul în acest caz este de 600.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.