Gorghiu îl somează pe Ponta să intre în legalitate

Alina Gorghiu i-a trimis, marţi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta.

Copreşedintele PNL îi avetizează pe premier că liberalii vor apela la justiţie dacă nu decide organizarea alegerilor parţiale în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

Copreşedintele PNL precizează că, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, premierul Ponta a dat o Ordonanţă de urgenţă prin care legaliza temporar traseismul politic.

”V-aţi asigurat, cu forţa, un supliment de peste 400 de primari şi tot aţi pierdut alegerile. Curtea Constituţională a caracterizat această acţiune politică ca fiind una direcţionată împotriva statului de drept şi o deturnare a voinţei electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, aţi umilit sute de mii de români, din afara României, cu acelaşi rezultat: aţi pierdut alegerile. Acum, încălcaţi legea în cazul alegerilor parţiale şi blocaţi dreptul la vot al celor din ţară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanţi aleşi în fruntea comunităţilor în care trăiesc”, precizează Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Premierului Ponta îi este teamă

”Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înţeleagă până unde puteţi merge pentru a rămâne la putere. Sunteţi în stare să încălcaţi Constituţia, legile României şi drepturile cetăţeneşti pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veţi pierde în continuare”, arată Copreşedintele PNL.

Gorghiu îl somează pe Ponta să organizeze alegerile parţiale

”Am încercat să vă convingem că nu totul se învârte în jurul dumneavoastră, că două milioane de români au de suferit în plan local, acolo unde nu mai există autoritate, organizare şi voinţă politică de rezolvare a problemelor specifice. Sunt convinsă că în situaţia în care, spre exemplu, Bucureştiul ar fi rămas fără primar, nu v-aţi fi permis să lăsaţi Capitala României un an sau aproape doi ani fără conducere. Noii dumneavoastră consilieri de imagine, cei care acum îl construiesc pe noul Victor Ponta, v-ar fi convins că ”NU DĂ BINE”.

Înainte de a apela la justiţie, fac o ultimă încercare…

”Aş prefera să reveniţi în legalitate, aşa cum vă solicităm de la începutul anului, să nu mai pierdem timpul cetăţenilor. Înainte de a apela la justiţie, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectaţi legile şi Constituţia. Aveţi ocazia, mâine, în cadrul şedinţei de Guvern, să faceţi ce trebuie ca Prim-ministru. În caz contrar, imediat ce vom avea toate răspunsurile necesare de la autorităţile publice, vom ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parţiale, acolo unde funcţiile publice au devenit vacante”, anunţă Gorghiu în scrisoarea deschisă adresată premierului.

Alegeri parţiale, de nevoie…

„Demersul nostru pentru a organiza parţiale va fi concretizat, chiar dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, printr-o acţiune în contencios administrativ pe care probabil săptămâna viitoare o vom depune. Dar sper să văd un semn de înţelepciune din partea Executivului, care să organizeze cadrul normativ pentru a putea fi organizate alegerile parţiale”, a afirmat Gorghiu, cu acel prilej.

Alina Gorghiu a anunțat pe 22 ianuarie că PNL a adoptată o rezoluţie prin care acordă Guvernului Ponta termen de o săptămână pentru a declanşa alegerile parţiale, în caz contrar Guvernul va fi acționat în instanță.

Potrivit lui Gorghiu, în prezent, 26 de mandate de primari vacante, şase mandate de parlamentari, trei mandate de preşedinţi de consiliu judeţean şi două consilii locale care au fost dizolvate, iar Guvernul nu a declanşat procedurile pentru alegeri parţiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.