Gorghiu: Nu poate fi vorba de blat între Iohannis și Ponta

Alina Gorghiu scrie, pe Facebook, despre speculaţiile privind suspiciunea unor înțelegeri subterane menite a-l vulnerabiliza pe preşedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta şi Traian Băsescu se află, în acest moment, într-o situaţie dificilă din cauza noul model de președintelui impus prin prezenţa lui Iohannis, cei doi fiind în imposibilitatea de a mai avea un discurs politic fără limite, arată Gorghiu.

„Fără a fi potențați prin interjecții, cei doi rămân fără voce”, mai scrie copreşedintele PNL.

„Victor Ponta știe că PSD și el însuși sunt nefrecventabili, Băsescu simte că suspiciunea înțelegerilor subterane îl validează ca alternativă politică”.

“Ca mod de lucru, în acest tandem, unul îl laudă ipocrit pe Președinte, celălalt rezolvă dimensiunea abrazivă. O împărțire pe roluri, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, în alte situații, nimic nou. Acesta este blatul. Singurul. Maestrul și discipolul, originalul și copia”, conchide Gorghiu.

Președintele a acuzat vineri Guvernul Ponta că a pregătit „prost” implementarea cardului național de sănătate, reclamând că a văzut „mii de oameni care stau la coadă” şi catalogând situaţia drept „un scandal public”.

Nici vizita din Golf a premierului nu a fost pe placul preşedintelui, Klaus Iohannis afirmând că fiecare face politică externă de capul lui.

Modificările la Codul Penal au fost, de asemenea, subiect de discuţie, preşedintele exprimându-şi dezacordul şi afirmând că lupta anticorupție trebuie să continue în toată forța și cu toată forța.

Victor Ponta a reacţionat la aceste acuzaţii şi prin vocea purtătorului de cuvânt l-a acuzat la rândul său, voalat, că face lobby pentru o firmă din industria lemnului.

Ulterior, preşedintele a transmis vineri un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a atras din nou atenția asupra problemelor apărute la procesul de implementare a cardurilor de sănătate.

Sâmbătă, Ponta a replicat, afirmând că e dreptul domnului Iohannis să critice, catalogând totodată drept o minciună faptul că mii de oameni ar fi stat la cozi din pricina cardurilor de sănătate, totul fiind consecinţe ale dezinformării şi acţiunilor de lobby. Acesta a mai spus, după remarca preşedintelui privind vizita sa externă, că se mai întâmplă să meargă „de capul” său, dar că acolo unde merge este bine primit de toată lumea şi nu doar când se află la Strasbourg sau la Bruxelles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.