Gorghiu: Nu s-a pus problema să votăm împotriva acestui cod fiscal

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că, înainte de votul pe Codul fiscal retrimis în Parlament, este oportună o dezbatere tehnică a acestuia.

„Nu s-a pus problema să votăm împotriva acestui cod fiscal nici măcar o secundă. Nu s-a pus problema să-l ardem, să-l aruncăm la gunoi sau să-l băgăm la sertar. Această propunere de astăzi de dezbatere include dezbaterea tehnică pe Codul fiscal. Pentru că au fost ridicate acele semne de întrebare din partea Consiliului Fiscal, a guvernatorului BNR, a experților de la Președinție, credem că este oportun să facem o analiză înainte de a vota acel pachet de relaxare fiscală. Și dacă, într-un calendar pe care îl propunem și va fi agreat de cei din Parlament și cu ceilalți factori decizionali, vom reuși să tragem niște concluzii până la sfârșitul lui august și cifrele vor fi lămuritoare și vor susține pachetul de relaxare fiscală, indiferent de forma care va reieși din dezbatere, evident că și eu și Vasile Blaga și colegii noștri îl vom susține”, a precizat Gorghiu, după ședința Comisiei de unificare a PNL de luni, potrivit Agerpres.

La rândul său, Vasile Blaga a susținut că, atunci când PNL a votat Codul fiscal, i-a cerut lui Victor Ponta să se țină de programul de guvernare. „Scrie Ponta acolo — ducem gradul de încasare de la 32,8 la 38%. Păi cinci puncte și ceva din PIB i-ar fi arhisuficiente să susțină relaxarea fiscală. Scrie acolo că va reduce cu 14 puncte procentuale evaziunea fiscală, fă lucrul ăsta și iar ai bani să faci relaxarea fiscală”, a afirmat liderul liberal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.