Grădiniţele, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

Angajaţii grădiniţelor din Marea Britanie vor fi obligaţi să raporteze copiii care riscă să devină terorişti, confom unei strategii de prevenire a terorismului a Ministerului britanic de Interne.

Regula vizează de asemenea angajaţii şcolilor, colegiilor, universităţilor, închisorilor şi spitalelor. Măsura are ca scop „să împiedice oamenii să fie implicaţi în terorism”, relatează The Independent, în ediţia electronică.

Conducerea şcolilor „trebuie să evalueze riscul ca elevii să fie atraşi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia teroristă”, se arată într-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, dezbătut de Parlament.

„Personalul trebuie să identifice copiii care riscă să fie implicaţi în terorism” şi „să conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul”, se mai arată în document. Ministerul de Interne a precizat că trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite făcute în faţa angajaţilor unei grădiniţe.

„Şcolile, inclusiv grădiniţele, au datoria de a-şi îngriji elevii şi personalul. Noua îndatorire din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului şi Securitatea, prin care trebuie să ia în considerare nevoia de a împiedica oamenii să fie implicaţi în terorism, va fi văzută la fel ca responsabilităţile actuale de îngrijire. Nu ne aşteptăm ca profesorii şi angajaţii grădiniţelor să se amestece în viaţa de familie, dar ne aşteptăm să ia măsuri atunci când observă un comportament îngrijorător. Este important ca toţi copiii că fie învăţaţi valorile fundamentale britanice într-un mod adecvat vârstei”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.